Медия без
политическа реклама

Пътна полиция вади и всички супер камери на пътя за Великден

МВР съветва да докладваме за хора със съмнително поведение и да заключваме вратите на жилището

29 Апр. 2021
МВР обяви предстоящите мерки по Великден.
МВР
МВР обяви предстоящите мерки по Великден.

Целият състав на "Пътна полиция" ще бъде ангажиран за предстоящите великденски празници, за да следи за безопасността на движението по пътищата, информира гл. инспектор Лъчезар Близннаков, цитиран от пресцентъра на МВР. Очаква се в употреба да влязат всички технически средства за контрол на скоростта, включително и всички т.нар. супер камери, които засичат различни нарушения и дори неправилни изпреварвания.

Близнаков апелира шофьорите да се съобразяват с въведените ограничения на скоростта, да шофират спокойно и търпеливо, и да не предприемат рискови изпреварвания. Водачите с агресивно поведение ще бъдат извеждани от транспортния поток и обстойно проверявани. В цялата страна ще се извършват засилени проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества.

Екипите на "Криминална полиция" също няма да почиват по празниците. "Гражданите обаче също трябва да бъдат отговорни. Нека онези, които няма да пътуват да са бдителни и сигнализират в полицията, ако забележат лица със съмнително поведение", призова инспектор Росен Белишки от Главна дирекция "Национална полиция". От полицията съветват хората да ползват здрави врати и заключващи патрони висок клас. За дограмата е добре да се ползват  райбери или здрави обкови. 

МВР ще следи строго и за спазването на противоепидемичните мерки и на обществения ред. Служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” вече са извършили проверки в 1536 православни храма и манастири дали са предприети необходимите мерки. Обърнато е особено внимание на организацията за пожарна безопасност на местата за палене на свещи. На църковните служители са дадени указания за ограничаване на предпоставките за възникване на пожари, както и за стриктно спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност.

Ще има дежурни пожарникари в най-големите църкви. Ще има и масово присъствие на униформени около храмовете, които ще следят да няма струпване. Екипи на полицията ще има и по автогари и жп гари. 

По Великден единственото ограничение на магистрала заради ремонт е между пътните възли "Чирпан - Изток" и "Стара Загора" на АМ "Тракия", зоната около катедралата "Свети Александър Невски" в столицата ще бъде отцепена за автомобили по време на Великден.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата