Медия без
политическа реклама

Проверяван за корупция кмет е намерен мъртъв

Прокуратурата разследва самоубийство

14 Ноем. 2022Обновена
Илияна Кирилова

Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов е открит мъртъв, предаде БГНЕС. От полицията потвърдиха, че мъжът е с огнестрелна рана.

Намерен е към 16.30 ч. днес в лекия си автомобил, в местността Цървуле. Това е в района на хижа и курорт Трещеник, над Якоруда. Разследва се дали е убийство или самоубийство. Мъжът е притежавал е валидно разрешение за дългоцевно и късоцевно оръжие, съобщиха за "Сега" от МВР.

Със започването на огледите на мястото на инцидента, където бе намерено тялото на кмета Нуредин Кафелов, прокуратурата започва образуването на разследване за склоняване към самоубийство (това е текстът от НК, по който обичайно се образуват разследванията, когато има съмнения за самоубийство, тъй като без досъдебно производство няма как да се събират доказателства). Това съобщиха за БТА от държавното обвинение. Разследването се води под надзора на районната прокуратура в Благоевград.

Предстоят редица действия по разследването, като ще бъдат проверени всички версии, уточниха от прокуратурата. Към мястото на инцидента пътува заместник-районен прокурор на Благоевград.

"Вчера се чухме с Кафелов и се разбрахме да се видим, след като се прибера от Гърция. Тогава ми каза, че е на лов в планината и звучеше добре", каза пред bTV oбластният управител на Благоевград Николай Шушков.

Кафелов е избран от листата на ДПС. Преди да стане кмет, беше в ръководството на Комисията за финансов надзор. Освен това той е проверяван от Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) заради евентуален конфликт на интереси.

Още по темата