Quantcast
Проверяван за корупция кмет е намерен мъртъв | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Проверяван за корупция кмет е намерен мъртъв

Прокуратурата разследва самоубийство
Обновена
4 703
 Илияна Кирилова

Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов е открит мъртъв, предаде БГНЕС. От полицията потвърдиха, че мъжът е с огнестрелна рана.

Намерен е към 16.30 ч. днес в лекия си автомобил, в местността Цървуле. Това е в района на хижа и курорт Трещеник, над Якоруда. Разследва се дали е убийство или самоубийство. Мъжът е притежавал е валидно разрешение за дългоцевно и късоцевно оръжие, съобщиха за "Сега" от МВР.

Със започването на огледите на мястото на инцидента, където бе намерено тялото на кмета Нуредин Кафелов, прокуратурата започва образуването на разследване за склоняване към самоубийство (това е текстът от НК, по който обичайно се образуват разследванията, когато има съмнения за самоубийство, тъй като без досъдебно производство няма как да се събират доказателства). Това съобщиха за БТА от държавното обвинение. Разследването се води под надзора на районната прокуратура в Благоевград.

Предстоят редица действия по разследването, като ще бъдат проверени всички версии, уточниха от прокуратурата. Към мястото на инцидента пътува заместник-районен прокурор на Благоевград.

"Вчера се чухме с Кафелов и се разбрахме да се видим, след като се прибера от Гърция. Тогава ми каза, че е на лов в планината и звучеше добре", каза пред bTV oбластният управител на Благоевград Николай Шушков.

Кафелов е избран от листата на ДПС. Преди да стане кмет, беше в ръководството на Комисията за финансов надзор. Освен това той е проверяван от Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) заради евентуален конфликт на интереси.

Още

Полицията откри изчезналите младежи в две области

29.01.2023

Обновена

4090
Мъж си организира зрелищна гонка с полицията посред бял ден в София

30.01.2023

Обновена

4014
Обвиненият за трагедията на "Черни връх" предложил 10 000 евро подкуп

20.01.2023

1336