Quantcast

Медия без
политическа реклама

Протест на АПИ ще затвори магистрала "Хемус" в 14:00 ч.

Ще бъде ограничено и движението по „Тракия“ заради разследване на инцидент

13 Дек. 2022

Тежката пътна обстановка заради снега ще бъде допълнително усложнена днес заради протести и ограничения по ключови магистрали. В 14:00 ч. днес при тунела „Витиня“ на автомагистрала „Хемус“ служители на АПИ ще излязат на протест с искане на разплащане на извършените дейности в сектора и за увеличаване на заплати. По същото време ще бъде частично ограничено и движението по магистрала „Тракия“.

Очаква се служителите на АПИ да блокират и двете платна на магистрала „Хемус“. По информация на синдикат „Пътно дело“ към КНСБ в протеста ще се включат около 200 служители. Хората от пътната агенция настояват за увеличаване на заплати с 30% и подобряване на условията на труд в сектора.

От 13:30 до 15:30 ч. ще бъде ограничението движението в платното за София от възел „Зимница“ до възел „Ямбол“ зарази течащи следствени действия по възникнала катастрофа в района. За периода, в който ще е затворено платното, ще се ползва обходен маршрут.

В София над 60 снегорина разчистваха улиците, главните булеварди и улици с масов транспорт са обработени срещу заледяване.

ЖЪЛТ КОД

Очаква се максималните температури днес да достигнат от 1 до 6 градуса. В девет области на страната е обявен жълт код за снеговалеж с очаквана снежна подкрива от 2-10 см. Прогнозата е за областите Добрич, Варна, Шумен, Силистра, Разград, Търговище, Сливен, Велико Търново и Русе.

Ключови думи:

протест, АПИ, Хемус, затваряне

Още по темата