Quantcast
Прокуратурата поиска заличаване на партия "Възраждане" | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Прокуратурата поиска заличаване на партия "Възраждане"

Открити са много нарушения, включително мъртви души сред учредителите
5 637
 Фейсбук/

Софийската градска прокуратура внесе искова молба в съда за заличаване на политическа партия "Възраждане" с лидер Костадин Костадинов. Прокуратурата иска и нейното разпускане. Това съобщи държавното обвинение в понеделник.

Прокуратурата се е задействала по сигнал, който е получила на 4 юни. Назначена е проверка, която учудващо за скоростта на обвинителите по принцип, вече е приключила. Тя е установила множество нарушения, свързани с регистрацията на ПП "Възраждане", твърди обвинението. И ги изрежда:

Деклариране на неверни данни за присъствието на най-малко 500 граждани с избирателни права на Учредителното събрание на партията;

- Като учредители са вписани 86 души, които към датата на Учредителното събрание са били в чужбина;

- 108 от лицата, чиито имена фигурират върху декларации като учредители (общо 580 броя), са заявили, че подписите в списъците не са техни. 87 лица са заявили, че не са подписвали Декларация за индивидуално членство по Закона за политическите партии;

- Други 120 лица са заявили, че изобщо не са присъствали на Учредително събрание.

- Двама от подписалите всъщност са починали месеци преди Учредителното събрание.

Съдът трябва да разгледа искането на прокуратурата в открито заседание.

33

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

От "Възраждане" занесоха на Гешев да подпише оставката си

06.08.2020

4633 15
Разраства се огнището на COVID-19 в старческия дом „Възраждане“ в Русе

26.07.2020

1667 18
Партия "Възраждане" отново протестира срещу правителството

16.05.2020

Обновена

2917 14

Коментари

Страници

Bacho Кольо

Очаква се Гешев да назначи проверка по фактите и обстоятелствата  през първата сбирка в лозето на Габровски.

SvSophia
снимка на SvSophia

Аз искам заличаване на Гешефтурата.

geni1

Явно това е най-опозиционната партия на статуквото към настоящия момент.

SvSophia
снимка на SvSophia

Гешефтурата вън!

И да си не забрави каскета, щото:

 

Бюфетчията се надигна бавно, посегна с ръка да си оправи шапката и се убеди, че я няма на главата му. Ужасно не му се връщаше, но му дожаля за шапката. Поколеба се малко и все пак се върна и позвъни. 
 — Какво има пак? — попита го проклетата Хела. 
 — Шапчицата съм си забравил — прошепна бюфетчията, като сочеше плешивата си глава. Хела се обърна. Бюфетчията мислено плю и затвори очи. Когато ги отвори, Хела му подаваше шапка и шпага с тъмна дръжка. 
 — Не е мое — прошепна бюфетчията, отблъсна шпагата и бързо си сложи шапката. 
 — Нима дойдохте без шпага? — учуди се Хела. 
 Бюфетчията измърмори нещо и бързо заслиза. Стана му някак непонятно и много горещо с шапката, той я свали, подскочи от страх и тихо изпищя: в ръцете си държеше кадифена барета с проскубано петльово перо. Бюфетчията се прекръсти. В същия миг баретата измяука, превърна се в черно котенце, скочи пак върху плешивата глава на Андрей Фокич и впи нокти в нея. Бюфетчията нададе отчаян вик и се втурна надолу, а котето падна от главата му и се юрна по стълбите нагоре.

ЛюдоедкаЭллочка

Соков в романе "Мастер и Маргарита": характеристика, образ Андрея Фокича Сокова

https://www.literaturus.ru/2016/04/sokov-master-i-margarita.html

Андрей Фокич Соков является одним из второстепенных персонажей романа "Мастер и Маргарита" Булгакова. Соков - один из работников театра Варьете, где выступает Воланд и его свита.
В этой статье представлен цитатный образ и характеристика Сокова в романе "Мастер и Маргарита".

PlaNed
снимка на PlaNed

А разни подозрителни елементи смеят да твърдят, че каскетурата спяла?!

Очаквам с огромно нетърпение денят в който Каретин ще се заеме и с оногондурите, позволили си да досаждат на едно друго Коце - Брадатия 

dembik

Путинофилското гюбре във форума привиждаше в мазния аферист Костя Копейкин следващия Спасител. Напоследък ентусиазмът им поутихна.

Бухта

Гешефтурата, че трябва да се закрие - трябва.

 

А тия недоносчета от Възраждането, не бива да правят бадева мъченици и да им се създава ореол на борци за нещо. И без това единият процент им беше пикът, който след разследването на Нова за имотите на Копейкин и подправените му автобиографии със сигурност е паднал наполовина. 

 

Преди два дни водих фейсбук разговор с орг им секретар, който в прав текст ми написа следното "Борисов може да не е мъжкар, но поне се прави и си изпълнява обещанията. Следващите може да са някакви меки китки, с които нищо не може да се разбереш"(???) 

ЛюдоедкаЭллочка

Преди два дни водих фейсбук разговор с орг им секретар, който в прав текст ми написа ...

Обзалагам се, че си общувал с автора на снимките на чекмеджето лорд Евгени Минчев, който вече е номиниран за Pulitzer Prize за разследващия фоторепортаж от спалнята МУ (Investigative рeporting) ... 

nebenebe

То да можеше и БСП ... такова ... .

volog2

Мисля че им правят реклама ... да ги понапомпят малко за изборите. Както едно време правеха с Атака.

noooo1

Много партии се нароиха в България. Да останат герб, дпс и патриоти, а другите всички под ножа.

nebenebe

За патриоти някакви не ми стана ясно. Ааа, за т.н.,  самоопределили се демек.

mi6osp.

Възраждането е вредно за мафията.

Прокуратурата е полезна за мафията.

Докато мафията е на власт, прокуратурата ще защитава мафията с всички средства.

Дотам я докарахме за 31 години след като ни сполетя демокрацията. 

Оти ручахме жабетата през тези години, след като пак сме си там ??? 

 

ковид_19

Изисква се мобилизане на немалък потенциал за да разпиташ повече от 500 човека - учредители.  Тази енергия можеше да бъде употребена за друго.  Например за проверка на учредителните документи на ГЕРБ. 

ковид_19

А сега каскетурата следва да посочи кооя точка от чл. 40 от Закона за политическите партии дава основание за прекратяване на която и да е партия:

 

Чл. 40. (1) Софийски градски съд постановява разпускане на политическа партия само в случаите, когато:

1. с дейността си нарушава системно изискванията на този закон;

2. дейността и противоречи на разпоредбите на Конституцията;

3. (доп. - ДВ, бр. 60 от 2019 г., в сила от 30.07.2019 г.) повече от пет години от последната и съдебна регистрация не е участвала в избори за народни представители, за президент и вицепрезидент, за членове на Европейския парламент от Република България или за общински съветници и кметове;

4. (нова - ДВ, бр. 6 от 2009 г.) не е подала годишните си финансови отчети пред Сметната палата за две последователни години;

5. (нова - ДВ, бр. 6 от 2009 г.) не е провеждала предвидените в устава заседания на върховния и орган повече от два последователни пъти, но не по-малко от веднъж на 5 години, и не е представила в съда за вписване състава на новото ръководство.

(2) Решението на съда по ал. 1 се постановява по иск на прокурора.

скайспирит

Прокуратурата в сегашния й вид на каскетура се е компрометирала достатъчно. Но ако изнесеното е вярно, трябва да се закрие тази "партия" и стотиците подобни на нея, които са учредени с готови списъци, имената и подписите на които са преписани от 15 човека на ръка в учредителните документи. 

 

Индивид, който не може да събере 500 реални делегата за да учреди партия няма място в политиката и обществения живот. Обаче остава избирателния подход - прокуратурата дали ще провери и останалите партии "файтон роднини" за редовност на документите за учредяване? 😁 

 

ковид_19

Колега, дори и изнесеното да е вярно (вероятно е), това не е основание за прекратяване на която и да е политическа партия. Защото със вписването си в регистъра партията е придобила качества на юридическо лице. А което и да е юридическо лице носи отговорност само за извършеното от същото юридическо лице. Това ни казва и упоменатият чл. 40 от ЗПП (искът на прокуратурата е по чл. 40 ал. 1 т. 1). За даклариране на неистински факти отговорност носят само учредителите в качеството им на физически лица. Да не забравяме, че при делото за регистрацията на партията освен съдия участва и прокурор. Къде са блеели тогава и съдията и прокурора? 

 

Чл. 16. В едномесечен срок от подаването на молбата по чл. 15, ал. 2 Софийският градски съд в открито заседание с призоваване на молителя и при участие на прокурор разглежда молбата по реда на Гражданския процесуален кодекс, като се произнася с решение в 14-дневен срок от заседанието.

----

Ако има някой за онождане - това е прокурора!

Емил Станоев

От изложеното от каскетурата не вярвам . Когато Съд потвърди тогава може.Сега в България едва ли има гражданин който да вярва на тая мафия.

Slava
снимка на Slava

А за откраднатите от Копейкин пари от партийната каса прокуратурата защо се ослушва.

аман бе

Прокуратурата, ако тръгне да гони за "откраднати от партийната каса пари", нали се сещаш какво ще стане ?

Калпазанче

При регистрацията Прокуратурата къде е спала? Прокурорът има право да вземе отношение по всяко дело, не само по наказателните. Тук става дума за регистрация на Партия... За "Няма такава държава" бдяха, а тази я проспаха...Проспаха и ДПС-то, още при Луканов...

Е няма такава държава!

аиг3

Начи, ГЕРБ  нямат полза от закриване на партийката на копейкин. Тя ще подяде най-много от електората на БСП, мекия електорат на Атака( бетонните мозъци там ще са до смърт с Волен) и другите еднодневни популисти като Воля и НФСБ. Така че за тях е добре да съществуват. Затова е и интересно какви са тези телодвижения от прокуратурата. Дали ДПС имат някакви специални интереси. А може би наистина става дума за реклама на новия " народен трибун"

Калорифер

 

"...Проспаха и ДПС-то, още при Луканов..."

 

Това не е вярно. ДПС-то беше част от стратегическия план.
 

cymen

За съжаление "Възраждане" си е мафиотска организация. Много ми се иска да не е така, но Костадинов е дребен мошеник. Не само в политиката, в живота като цяло. Нито едно негово действие не е изрядно.

Aniki

да се чудиш кому е изгодно да се прави такава реклама  на костадинов в момента... к.костадинов е жалко подобие на в.сидеров

 

п.п. Не съм съгласен с "мафиотска". Престъпна - да, понеже са продажни, но са далеч от мафия. Не са толкова интелигентни. Много ми е трудно да не го удрям всеки път като се разминем някъде c този костадинов. Освен всичко и физиономията му е punchable.

nebenebe

А иначе каканиже като картечница. Скоропоговорчиците са съмнителни по принцип.

Zmeja

Сега съдът, постъпвайки тактично и имайки предвид деликатното вътрешнополитическо положение, би трябвало да определи искането на прокуратурата като допустимо и насрочи първото дело за м. декември 2021 г.

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Каквито и да са тези от Възраждане, сега Гешев им прави голяма услуга, политическа услуга. Но сигурно Бочко го е страх, че на изборите може да влезе партия, с която той няма бизнес контакти. Излишно дразнят хората
indiec

То и последователите на Христос се отказали от Него щом ги привикал прокурора какво остава за наши съграждани. Така че има прецедент.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш