Quantcast

Медия без
политическа реклама

Президентът Румен Радев си назначи нов секретар

Бившият депутат от БСП и доскорошен служебен зам.министър на културата Пламен Славов ще отговаря за духовността и културата

13 Яну. 2022
Президентство

Със свой указ президентът Румен Радев назначи Пламен Славов за секретар по духовност и култура, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 
Според официалната биография,Славов е роден на 20 май 1961 г. в Асеновград и завършва средно образование в Карлово. Получава магистърска степен по история във Великотърновския университет "Св.св. Кирил и Методий", придобива степен доктор в Института по религиознание на Академия за обществени науки - Москва.

Преподавател е в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и Висшето училище по сигурност и икономика в Пловдив, където е доцент по история на религиите и по национална сигурност. Той е автор на две монографии за поклонничеството в православието и в исляма, на научни публикации по история на религиите, етнорелигиозните отношения в България, българската държава и регистрираните вероизповедания, разказват от Президентството.

Пламен Славов е избиран за народен представител от БСП в 38-ото, 40-ото и 42-ото Народно събрание, където е бил член на Парламентарната комисия по образованието и науката и на Парламентарната комисия по вероизповеданията, чийто председател е през 2013-2014 г. В Народното събрание е бил член на Интерпарламентарната православна асамблея.

Пламен Славов е бил общински съветник и председател на Общински съвет Карлово (1995 – 1997 г.), както и заместник-кмет на Община Карлово по образование, култура и социални дейности (2001-2003 г.).
От май до декември 2021 г. той е заемал поста зам.-министър на културата в двете служебни правителства, назначени от президента Румен Радев, припомнят още от президентството.
Славов очевидно заема мястото на Ирина Гъркова, която напусна същото секретарско място през септември миналата година. 

Още по темата