Медия без
политическа реклама

Президентът Румен Радев си назначи нов секретар

Бившият депутат от БСП и доскорошен служебен зам.министър на културата Пламен Славов ще отговаря за духовността и културата

13 Яну. 2022
Президентство

Със свой указ президентът Румен Радев назначи Пламен Славов за секретар по духовност и култура, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 
Според официалната биография,Славов е роден на 20 май 1961 г. в Асеновград и завършва средно образование в Карлово. Получава магистърска степен по история във Великотърновския университет "Св.св. Кирил и Методий", придобива степен доктор в Института по религиознание на Академия за обществени науки - Москва.

Преподавател е в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и Висшето училище по сигурност и икономика в Пловдив, където е доцент по история на религиите и по национална сигурност. Той е автор на две монографии за поклонничеството в православието и в исляма, на научни публикации по история на религиите, етнорелигиозните отношения в България, българската държава и регистрираните вероизповедания, разказват от Президентството.

Пламен Славов е избиран за народен представител от БСП в 38-ото, 40-ото и 42-ото Народно събрание, където е бил член на Парламентарната комисия по образованието и науката и на Парламентарната комисия по вероизповеданията, чийто председател е през 2013-2014 г. В Народното събрание е бил член на Интерпарламентарната православна асамблея.

Пламен Славов е бил общински съветник и председател на Общински съвет Карлово (1995 – 1997 г.), както и заместник-кмет на Община Карлово по образование, култура и социални дейности (2001-2003 г.).
От май до декември 2021 г. той е заемал поста зам.-министър на културата в двете служебни правителства, назначени от президента Румен Радев, припомнят още от президентството.
Славов очевидно заема мястото на Ирина Гъркова, която напусна същото секретарско място през септември миналата година. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата