Медия без
политическа реклама

Президентът: Не се познавам нито с Шиши, нито с Доган

Но премиерът е давал поръчки за милиарди на депутата бизнесмен, каза Румен Радев

16 Юли 2020Обновена
Президентът за пореден път подкрепи протестите.
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Президентът за пореден път подкрепи протестите.

Президентът Румен Радев обяви, че не познава бизнесмена и депутат от ДПС Делян Пеевски. По-рано днес премиерът Бойко Борисов обвини Радев, че е позволил на Пеевски да кадрува при формирането на служебното правителство. 

"Ние в тази криза, повярвайте ми, ще падат правителства...Служебно правителство - абсурд. Тогава ще се подмени протестът с нашия протест. На този президент, незрял или как го нарекоха - фигурант, на когото Шиши му е редил кабинета, нямаше протест", коментира Борисов, очевидно визирайки корпулентния депутат от ДПС.

Часове по-късно при посещението си в Пловдив президентът отвърна на удара: "Аз нито познавам този Шиши, нито Доган, нито Божков. Друг е давал - в случая премиерът, огромни обществени поръчки за милиарди на Шиши, друг е пушил пури, друг е раздавал банки. Който е имал вземане даване с този кръг, ще трябва да си носи последствията", коментира  държавният глава.

"Докато чекмеджетата са пълни и се пазят с пистолети, докато се пушат пури до късни доби, никакви прегрупирания не могат да върнат доверието", каза Радев по повод на анонса на Борисов, че ще освободи министрите Горанов, Караниколов и Маринов заради съмнения, че обслужват Делян Пеевски.

Президентът заяви за пореден път, че подкрепя протестите на гражданите, и изрази надежда, че те ще доведат до оставките на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

Държавният глава посочи, че няма правосъдие, което да може да работи без съдии и адвокати, а главният прокурор не се ползва с уважението на тези две гилдии, както и на честните прокурори.  Гешев е избрал да брани олигарсите и властта, смята президентът.

В Пловдив обаче държавният глава бе срещнат с плакати срещу него. Държаха ги няколко млади хора. Някои пловдивчани написаха в социалните мрежи, че те са представители на младежката организация на ГЕРБ.

Вечерта и Борисов мина през Пловдив, където коментира коментара на президента по следния начин:

"ГЕРБ е най-голямата партия. Как не познават Шиши? А когато даваха подкрепа за ДПС, президентът Радев познаваше ли го? Да каже коя обществена поръчка (има предвид)! И да видим при БСП, когато са били на власт, какво са получили ДПС. Да каже кои са и веднага да се направи пълна проверка. ДПС и БСП отново се събраха".

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Румен Радев, Шиши

Още по темата