Quantcast

Медия без
политическа реклама

Президентът: Не се познавам нито с Шиши, нито с Доган

Но премиерът е давал поръчки за милиарди на депутата бизнесмен, каза Румен Радев

16 Юли 2020Обновена
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Президентът за пореден път подкрепи протестите.

Президентът Румен Радев обяви, че не познава бизнесмена и депутат от ДПС Делян Пеевски. По-рано днес премиерът Бойко Борисов обвини Радев, че е позволил на Пеевски да кадрува при формирането на служебното правителство. 

"Ние в тази криза, повярвайте ми, ще падат правителства...Служебно правителство - абсурд. Тогава ще се подмени протестът с нашия протест. На този президент, незрял или как го нарекоха - фигурант, на когото Шиши му е редил кабинета, нямаше протест", коментира Борисов, очевидно визирайки корпулентния депутат от ДПС.

Часове по-късно при посещението си в Пловдив президентът отвърна на удара: "Аз нито познавам този Шиши, нито Доган, нито Божков. Друг е давал - в случая премиерът, огромни обществени поръчки за милиарди на Шиши, друг е пушил пури, друг е раздавал банки. Който е имал вземане даване с този кръг, ще трябва да си носи последствията", коментира  държавният глава.

"Докато чекмеджетата са пълни и се пазят с пистолети, докато се пушат пури до късни доби, никакви прегрупирания не могат да върнат доверието", каза Радев по повод на анонса на Борисов, че ще освободи министрите Горанов, Караниколов и Маринов заради съмнения, че обслужват Делян Пеевски.

Президентът заяви за пореден път, че подкрепя протестите на гражданите, и изрази надежда, че те ще доведат до оставките на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

Държавният глава посочи, че няма правосъдие, което да може да работи без съдии и адвокати, а главният прокурор не се ползва с уважението на тези две гилдии, както и на честните прокурори.  Гешев е избрал да брани олигарсите и властта, смята президентът.

В Пловдив обаче държавният глава бе срещнат с плакати срещу него. Държаха ги няколко млади хора. Някои пловдивчани написаха в социалните мрежи, че те са представители на младежката организация на ГЕРБ.

Вечерта и Борисов мина през Пловдив, където коментира коментара на президента по следния начин:

"ГЕРБ е най-голямата партия. Как не познават Шиши? А когато даваха подкрепа за ДПС, президентът Радев познаваше ли го? Да каже коя обществена поръчка (има предвид)! И да видим при БСП, когато са били на власт, какво са получили ДПС. Да каже кои са и веднага да се направи пълна проверка. ДПС и БСП отново се събраха".

Ключови думи:

Румен Радев, Шиши

Още по темата