Quantcast

Медия без
политическа реклама

Превозвачи на зърно блокираха пътя към "Кулата"

Друг протест спря движението към "Мариците"

14 Март 2022Обновена
Снимка: Архив

Превозвачи на зърно блокираха в знак на протест пътя към граничния пункт "Кулата". Образува се километрична опашка от товарни автомобили, които превозват други стоки, съобщи БНТ. 

Причината за недоволството са щателните проверки на тировете със зърно. Според шофьорите една проверка отнема около час, понякога и повече. В момента на пункта и на един от паркингите в близост има около 100 тира със зърно, които чакат да бъдат проверени. Някои от тях казаха, че чакат вече второ денонощие. Това създава редица неудобства на шофьорите, тъй като изпускат часовете си за доставка, освен това и условията при които чакат са лоши, защото няма санитарни помещения в близост.

Шофьорите настояват за някаква яснота около износа на зърно, тъй като в момента той не е забранен със заповед. Настояват и организацията около проверките да се подобри, така че да не се налага да чакат на пункта с дни.

ОЩЕ НЕДОВОЛСТВО 

Жители на гълъбовското село Обручище протестираха на пътя Гълъбово - Мъдрец заради лошото състояние на отсечката. По пътя преминават и над 2000 работници в част от рудниците на "Мини Марица-изток" и ТЕЦ "Марица изток 3", съобщи БНТ.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов отиде на място на протеста, за да разговаря с протестиращите. "Очакваме до 10 април да има избран изпълнител на основния ремонт, който ще прави и проектирането, и изпълнението. Законът за устройство на територията има също член за такива спешни и неотложни основни ремонти, където проектирането, подготовката и издаването на строителните книжа и издаването на разрешително ще станат по време на строителните дейности", заяви Гроздан Караджов.

Има осигурено финансиране, в бюджета на министерството има заложени буфери точно за такива неотложни ремонти, увери министърът. Блокадата на пътя продължи до 9 ч. През нея бяха пропускани автобусите със служители на ТЕЦ на "Марица изток 3" и на рудниците на "Мини Марица-изток"

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?