Quantcast

Медия без
политическа реклама

Пребоядисан зам.-шеф на СОС е пред смяна заради хулиганство

Нелепите изпълнения на новия съмишленик на Костадин Костадинов ще му струват всички постове в съвета

13 Окт. 2022Обновена
Фейсбук
Борислав Иванов вече не се чувства фантастично...

Опитите на зам.-председателя на Столичния общински съвет Борислав Иванов да заслужи обществено внимание с вандалски прояви доведоха дотам, че той най-вероятно ще се раздели с постовете си в съвета.

В последните дни Иванов се преориентира от "Атака" към "Възраждане", като публично заяви желание да се присъедини към хората на Костадин Костадинов. Това би позволило "Възраждане" без избори да се сдобие със зам.-председателско място в столичния парламент. Откакто се самопредложи на Костадинов, Иванов всячески се мъчи да заслужи партийното доверие с нелепи акции.

Снощи Иванов и хора на "Възраждане" организираха пореден несполучлив опит да свалят украинското знаме от фасадата на Столична община, планиран да съвпадне с протеста на "Спаси София" срещу Фандъкова ("Патриотите" са патерица на ГЕРБ в СОС). Явно окрилен от това, днес Иванов се похвали във "Фейсбук" с няколко селфита. На едно от тях се е снимал маскиран в залите на общината, на друго стои на прозорците с достъп до знамената, но възможно по-далеч от украинското знаме, а на трето е снимал белезници и оръжие на бюро в общината и е сложил надпис "Бонев, каня те на танц със саби". Покрай надигналия се ропот се разбра, че Иванов е оставял различни обяснения в любов към "Възраждане" по компютри и пр. на "Московска".

Поведението на Иванов става още по-абсурдно, като се вземе предвид, че освен зам.-шеф на СОС, той е и председател на комисията по обществен ред и сигурност в съвета. "Едва след като подадохме сигнал на 112, пистолетите му бяха конфискувани, което отприщи десетки публикации насочени срещу Борис Бонев, включително в късните часове на нощта", написа "Спаси София" във "Фейсбук".

"Демократична България" обяви, че настоява за незабавното отстраняване на Иванов от заеманите от него ръководни постове и призова всички политически групи да се противопоставят на недопустимите хулигански прояви на съветника. Два часа по-късно отношение по въпроса изрази и ГЕРБ.

"Поведението на Иванов е недопустимо, затова вече внесох доклад с искане за оставката му като заместник-председател на съвета и като председател на комисията по обществен ред и сигурност. Правото стои над всички нас и всяко посегателство върху него не може и няма да остане без санкция, поне докато това зависи от мен", коментира Георги Георгиев, председател на СОС и представител на ГЕРБ.

Малко след като стана ясно, че маскираният им съмишленик ще бъде свален от ръководните постове в СОС, "Възраждане" също направиха включване по темата. Оттам посочиха, че Иванов не е подавал молба за членство в деловодството на "Възраждане", но не отрязват пътя му към партиен възход.  "Ако такава молба бъде подадена, то същата ще бъде разгледана от националното ръководство в едномесечен срок, както е посочено в устава на политическата организация", посочват от пресцентъра на "Възраждане". За действията на Иванов в съобщението също няма лоша дума, а само уточнение, че всички те "са изцяло негова инициатива и не са съгласувани нито със софийското, нито с националното ръководство на "Възраждане".

Още по темата