Медия без
политическа реклама

Местни избори 2023

ПП-ДБ и БСП влязоха в коалиция в Хасково

26 Септ. 2023
Николай Ставрев
Николай Ставрев

Леви и десни влязоха в коалиция в Хасково - там те решиха да подкрепят независими кандидат кмет. Николай Ставрев бе издигнат от Инициативен комитет, но той ще ще разчита на подкрепа от Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България", Коалиция "БСП за България", Коалиция "България на региионите" и на Политическа партия "Ние идваме". "България на регионите" е формирование зад което стои партия като ВМРО, а "Ние идваме" е организацията на Арман Бабикян и Николай Хаджигенов. В Хасково "Ние идваме" застана зад сдружението "Спаси Хасково" - група от млади хора, които се борят срещу статуквото в града. ОИК отказа регистрация на организацията, но тя получи подкрепа от "Ние идваме" и ще играе в изборите под това име.

Политическите сили вече заявиха, че застават зад кандидатурата на Ставрев. Инициативният комитет внесе в Общинската избирателна комисия (ОИК) 5284 подписа. От тях 4183 са признати за коректни, пише в решението на ОИК.

Искам да дам своя принос за развитието на града и неговото по-добро бъдеше, каза след подаването на документите Ставрев. Той поясни, че с екипа си е изработил стратегическа пътна карта, която да реши по-голяма част от проблемите на Хасково. Като първи приоритет той посочи мерки за облекчаване на автомобилния трафик.

Николай Ставрев е роден през 1970 година в Хасково. Семеен е, има дъщеря. Има магистърска степен по икономика и управление от Университета за национално и световно стопанство. Повече от 25 години работи в мениджмънта на световноизвестна чужда компания, базирана у нас. Бил е ръководител на търговски екипи и е отговорял за различни райони на страната.  

 

В 17 ч. приключи регистрацията на кандидатите за кмет на 265-те български общини. Така отпаднаха последните въпросителни около номинациите в ключовите български общини.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата