Quantcast

Медия без
политическа реклама

Полицията разчисти със сила блокирания снощи мост в Пловдив

Шест от тестовете за алкохол на протестиращите са положителни, няма задържани

21 Авг. 2020Обновена
Фейсбук

Полицията премахна тази нощ, около 4 ч., блокадата на моста при Пловдивския панаир и движението в момента е възстановено.

Снощи снощи част от протестиращите в Пловдив направиха импровизирани барикади и спряха движението по моста, след като по-рано вечерта им бе забранено да направят шествие извън определения маршрут -  от пл. "Съединение" по Главната улица до пл. "Стефан Стамболов" пред община Пловдив.

При пристигането на полицията снощи протестиращите, които бяха няколко десетки човека, насядаха по асфалта и не искаха да се разотидат, затова унифомените започнаха да ги извличат насила. 

 

Posted by Антони Герасимов on Thursday, August 20, 2020

Полицаите са направили проверка на документите на всички протестиращи а също така и тестове за употреба на алкохол. Установени са 6 лица, които са употребили алкохол - съответно 0,97; 1,28, 1,49, 1,95, 2,09 и 2,38 промила. При акцията няма задържани.

В момента на разчистения от палатки мост има засилено полицейско присъствие. Директорът на РДВР Пловдив ст. ком. Йордан Рогачев също е на мястото. Част от протестиращите са непосредствено до Панаирния мост, в градинка в частен имот.

За БНР един от протестиращите - Даниел Михайлов, разказа какво се е случило през нощта: "Видяхме, че идват коли на полицията. Скупчихме се на място, преплетохме ръце в кръг, но те започнаха да използват сила. Влачиха ни, мен също. Полицаите направиха и проверка на личните документи и проверка за алкохол."

Три от палатките са в частния имат край моста на Международния панаир. Ст. комисар Рогачев разговаря с протестиращите, но отказва коментар, съобщава Антония Попова от Радио Пловдив.

Ключови думи:

протест, Пловдив, блокада

Още по темата

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Шефът на Фронтекс иска София в сухопътния Шенген, но Виена не дава

28 Февр. 2024

Съд остави без мярка мъжа от спречкването, завършило със смърт

27 Февр. 2024

Хр. Грозев: Прокурори в България празнуват рождения ден на Сталин

01 Март 2024

Нова висока сграда ще се строи в широкия център на София

01 Март 2024

МВР: Казусът с Червения пират не е с политически нюанс

01 Март 2024

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?