Медия без
политическа реклама

Полицията извърши масови арести в София заради купуване на гласове

Шефът на СДВР: Един глас в София се търгува между 50 и 100 лв.

22 Май 2024
С часове полицията претърсва адреси и арестува хор
БНТ
С часове полицията претърсва адреси и арестува хор

26 души са задържани при акция в столичния квартал "Христо Ботев" в София. Операцията се провежда от рано сутринта и се фокусира върху търговията с вот, но има задържани и за други престъпления.

Засега само 7 души са арестувани във връзка с купуване на гласове, срещу тях са образувани и досъдебни производства, обясни директорът на СДВР гл. комисар Любомир Николов, който отиде на място. По думите му един глас в столицата се търгува между 50 и 100 лв., разказва БНТ. 

На няколко от адресите полицията е открила списъци с имена на хора и записани суми срещу тях. "На един от адресите намерихме доста голямо количество акцизни стоки, необлепени с акцизен бандерол. Лицето е наистина доста криминално проявено, но към настоящия момент не си спомням при предишни избори да сме правили претърсване във връзка с неговата дейност", каза още Николов.

Акция "купен вот" в София, задържани са 26 души

Сред останалите арестувани има за притежание на наркотични вещества, кражби на автомобили и издаване на фалшиви документи. В хода на акцията е разкрита и "печатница" за фалшиви дипломи за средно и висше образование.

Николов заяви, че подадените сигнали за купуване на гласове и образуваните досъдебни производства са повече от предходни години.

Операцията тече на територията на три районни управления и ще обхване голям периметър в столицата, посочи още той.

Още по темата