Quantcast

Медия без
политическа реклама

Полицайката Радева призна за стълбата след инцидента на "Черни връх"

Тя е познавала Георги Семерджиев, защото го е спирала за полицейска проверка

19 Дек. 2022Обновена
БГНЕС
Симона Радева скри лицето си и отказа да отговаря на въпроси.

Делото срещу бившия футболист Георги Семерджиев, който е обвинен, че с автомобила си причини смъртта на две млади жени на столичния бул. "Черни връх", продължи днес с разпит на свидетели. В Софийския градски съд се яви и Симона Радева - полицейската служителка, която е имала връзка с подсъдимия, съобщи Нова тв. Пред съда тя призна, че след катастрофата е помогнала на Семерджиев да се укрие, като му е занесла стълба. Въпреки това не е привлечена към наказателна отговорност.

"Силно казано е, че го познавам. Знам го, защото съм го спирала за полицейска проверка. В деня на инцидента бях на автомивката на Семерджиев, в късния следобед. Пих кафе там с едно момиче. Не знам как се казва. Беше привечер вече и отидох да заплатя дограма за наследствен апартамент, отидох да взема майстора. Пристигайки на адреса към 23.00 ч., установих, че ключовете за апартамента ми ги няма. Чух се с мияча от автомивката. И тръгнах натам за ключовете. По пътя видях, че има катастрофа, позвъних на моя приятел от 4-о РУ. Спрях на местопроизшествието", разказа Радева пред съда. 

Попитана дали е предприела нещо, като видяла инцидента, Радева заяви – "Не, конкретно". След това продължила към автомивката. Георги Семерджиев ѝ се обадил и като разбрал, че е до автомивката, я помолил да му донесе стълба. "Отидох пред кооперацията му. Попитах го има ли му нещо, защото изглеждаше странно. Каза ми да не го разпитвам. Извадих стълбата от колата и му я дадох", обясни бившата полицайка.

За днес бяха призовани шестима свидетели. Обяснения пред съда даде и ръководителят на Военно-окръжната прокуратура в София Адалберт Кръстев. Минути след катастрофата около 23 ч. на 5 юли той е заснет в бял костюм да оглежда местопроизшествието и да говори по телефона. Пред съда Кръстев заяви, че не е бил пряк очевидец на инцидента, но е чул силен трясък като от бомба.

На предишното съдебно заседание Софийският градски съд даде ход на делото срещу Георги Семерджиев. Близките и на двете жертви - Хариет Стефанович и Христина Дилева, встъпиха като частни обвинители по делото, като роднините на Стефанович предявиха и граждански искове срещу Семерджиев - пет иска за нематериални вреди, всеки на стойност 250 хил. лв., т.е. общо 1,25 млн. лв. Съдия Стефан Милев уважи това искане и допусна за разглеждане предявените от майката, братята и доведения баща на Хариет Стефанович искове. Близките на Христина Дилева не предявиха искове за вреди срещу обвинения за смъртта на момичето.

Семерджиев е привлечен към отговорност за 5 деяния - освен причиняване смъртта на двете жертви, за шофиране след употреба на наркотици, за притежание на метамфетамин, за използване на фалшива шофьорска книжка и фалшиви регистрационни табели. Ако вината му се установи в съда, го заплашват до 20 години затвор.

Делотo продължава с разпити на още свидетели на 20 януари. Сред тях е и братът на Семерджиев.

Софийският градски съд даде ход на делото срещу Георги Семерджиев за катастрофата на столичния бул. Черни връх" на 5 юли, при която загинаха две млади жени, намиращи се на тротоара - Хариет Стефанович и Христина Дилева.

 

Още по темата