Quantcast

Медия без
политическа реклама

Полицаи намериха край границата босо в снега дете

14 Дек. 2022Обновена
МВР

Драгомански полицаи са се натъкнали днес на премръзнали в снега мигранти - баща и 9-годишния му син. Детето е било босо. Оказана им е медицинска помощ, а после са били отведени в полицейското управление на Драгоман за последваща регистрация.

В официалното съобщение на МВР по случая се казва: "Тази сутрин към 9.30 ч. автопатрул на сектор „Специални тактически действия“ в РДГП-Драгоман е открил двама чужди граждани на пътя между село Габер и Драгоман, по техни данни от Сирия. Двамата са били премръзнали. Детето, момче на 9 години, е било босо. Оказана им е първа медицинска помощ. Граничният патрул е придружил линейката с бащата и детето до „Пирогов“. При прегледа са установени първа-втора степен на измръзване на мъжа и първа степен на измръзване на момчето. Двамата са превързани и освободени. Граничен полицай е донесъл дрехи и ботуши на своите деца, които е дал на момчето".

 

МЕЖДУ 300 И 1000 ЕВРО

Без връзка със случая край Драгоман (поне няма данни за такава), сръбският вестник „Телеграф“ съобщи за разбит канал за трафик на мигранти през България. Арестувани са 9 души, които прибирали между 300 и 1000 евро на човек. Арестите са извършени във Враня, Прешево и Сурдулица. Работата на каналджиите била да транспортират мигрантите от Прешево до Белград, Суботица и Сомбор, а от там - за страни от Европейския съюз.

Ключови думи:

мигранти, Драгоман

Още по темата