Quantcast
Показа се Иван Тодоров, с когото ГЕРБ се изложи | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Показа се Иван Тодоров, с когото ГЕРБ се изложи

Имам доста неоригинално име, пошегува се истинският дарител на ДБ
21 667
 Фейсбук
Дарителят на ДБ Иван Тодоров

Митичният дарител на "Демократична България" (ДБ) Иван Тодоров, с чието име ГЕРБ се изложи вчера, се самоафишира днес по обед. "По стечение на обстоятелствата съм се сдобил с доста неоригинално име. Често получавам имейли по погрешка, а при нови регистрации потребителското име е винаги заето. Бъркаха ме с мафиотски бос с медицински прякор, бъркаха ме с бял хакер, обвинен в тероризъм, а наскоро и с вносител на машини за гласуване, търсещ да си осигури лоби срещу 100 лв.", написа той полуиронично днес по обед във "Фейсбук".

Заради него цял ден вчера летяха нападки между ГЕРБ и ДБ. Управляващата партия счете, че зад името се крие един от собствениците на фирмата "Сиела норма", която осигурява машините за гласуване. И понеже "Иван Тодоров" е дарил 100 лв. на ДБ за местния вот през 2019 г., ГЕРБ провидя актуален политически скандал - мнозинството в новия парламент въвежда повсеместно машинно гласуване, а вносителят на машините е дарител на ДБ, тоест на формация от това мнозинство. Най-напред премиерът в оставка Борисов, а после и надъханият активист Георг Георгиев шумно "разконспирираха" зависимостите. Оказа се обаче, че "този Иван Тодоров въобще е не е онзи", просто съвпадат имената. Иво Мирчев от ДБ влезе в остри пререкания с ГЕРБ. А междувременно Веселин Тодоров от "Сиела норма", брат на визирания от ГЕРБ Иван, заяви пред bTV, че никой от двамата братя не е дарявал пари на ДБ. И обясни, че за предишния вот държавата дължала на компанията 46 млн. лв. за 9600-те машини, като все още не било ясно дали ще кандидатстват при новата обществена поръчка. Така в крайна сметка, след измишльотината на ГЕРБ, бе сътворена една напълно безсмислена целодневна караница.

Данните от фейсбук-профила му сочат, че дарителят Иван Тодоров е компютърен специалист. В днешното си изявление той стрелна по адрес на ГЕРБ: "Жалко е, че във вашия свят даренията и публичното финансиране винаги са свързани с корупция. Нелепи сте! Време е да си ходите!".

Още

ЦИК засега остави без последствия казуса с листите на ДБ

16.10.2021

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

6327
ДБ се е регистрирала електронно и за предните избори през 2021 г.

15.10.2021

Обновена

3562
Лекарят, който неочаквано стана иконописец