Quantcast
Погребален агент е вземал 1000 лв. за фалшива кремация | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Погребален агент е вземал 1000 лв. за фалшива кремация

Прокуратурата го обвини за измама
Обновена
3 418
 Нова телевизия
Бус на траурна агенция бе паркиран на мястото, на което бяха открити труповете на възрастните хора, за да извози телата.

Погребален агент е прибирал по 1000 лв., за да извърши кремация, но впоследствие нерегламентирано е заравял тленните останки. Това стана ясно от брифинг на говорителката на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова. Задържаният не се признава за виновен и твърди, че е станала грешка. 

След извършен оглед в местност край село Клисура е установен плитък гроб, в който са намерени телата на три жени, а под тях на още четирима мъже. Установена е самоличността на едно от лицата, като разследащите са успели да се свържат с неговите роднини. Близките са заяви, че са заплатили на обвиняемия 1000 лв, за да бъде кремирано тялото на починалия. По-късно са получили и урна с прах, без да знаят, че това не е техният баща. 

По първоначална информация не става дума за служебни погребения. Установеният мъж е починал в болнично заведение, а задържаният е бил ангажиран с кремирането. Комисар Стойно Цветков, началник на отдел "Разследване" към СДВР заяви, че има информация, че нерегламентирано погребаните хора са повече. С категоричнна бройка той не се ангажира, но допусна възможността да са около 50. Създадена е организация за допълнително разравяне на местността край Клисура, където има гробищен парк, но той не е действащ. 

От прокуратурата определиха случая като прецедент. Държавното обвинение ще иска обвиненият мъж да остане за постоянно в ареста. Извършени са претърсвания и са иззети документи от офис на траурната агенция.

Още

Демерджиев: Почивните бази на МВР са ползвани за частни партита

16.08.2022

6951
Заплатата на главния секретар на МВР скача от 3752 лв. на 5400 лв.

15.08.2022

5079
Подслонен от Гешев бивш шеф в МВР осъди министерството