Медия без
политическа реклама

Почетна оставка и баница оставиха за Доган пред морския му сарай

Организаторите на вече традиционния протест в "Росенец" сложиха на оградата и издание на "Между власт и морал рядко има връзка" на Стефан Цвайг

22 Авг. 2020
Снимка: БНР

Станалото вече традиционно събитие "Доган сарай бийч фестивал" бе организирано и днес "Росенец“. Протестиращите оставиха край оградата на имота, свързван с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, две "почетни оставки" - на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, предаде БНР.

За Доган бе оставена баница – символ на властта, посочвайки, че именно той разпределя парчетата от нея.

Организаторите на акцията имаха и още един подарък – книгата на Стефан Цвайг "Между власт и морал рядко има връзка".

Инициаторът на станалото вече традиционно плажуване Асен Бонджев коментира: "Имам да оставя една почетна оставка за Бойко Методиев Борисов, министър-председател на България. Ние, гражданите и суверенът на Република България не признаваме легитимността и престъпната власт на настоящото правителство. Настояваме за незабавна оставка и провеждане на предсрочни избори. Почетна е, защото, така както има и почетни председатели, които не би следвало да имат власт, но реално – разполагат с власт и тя е задкулисна, така и ние – гражданите, с нашето присъствие на улиците, на площадите, ние се явяваме коректив на властта и показваме какво трябва да се случи. А то е много просто – оставка на Гешев и Борисов“, коментира Бонджев.

Актове, че част от постройките в т. нар. летни сараи на Ахмед Доган, са незаконни, бяха разлепени на сградите в парк "Росенец". Както стана ясно преди няколко дни едва няколко от сградите там са със строителни документи. Останалите са издигнати без разрешение за строеж, без инвестиционни проекти и съгласуване с контролните органи. Ако няма възражения, те трябва да бъдат съборени.

А разлепените актове е посочено, че строителят на обектите е "неизвестен". Част от тях са издигнати в имоти на „Хермес Солар“, а други – в държавни парцели. Едната двуетажна постройка е вдигната на плажната ивица.

Миналата седмица от съобщение на прокуратурата стана ясно, че лятната резиденция на Ахмед Доган в парк "Росенец" е незаконна.

При проверката на държавното обвинение, която вече приключи, на изградените строежи и обекти  на нос "Чукалята"  в парк "Росенец" е установено, че за строежите "Двуетажна масивна сграда", три бунгала, "Триетажна масивна сграда", "Оранжерия – 500 м2", "Двуетажна сграда" на място не са представени строителни книжа. И в община Бургас също няма одобрени инвестиционни проекти и издадено разрешение за строеж.

Последвайте ни и в google news бутон