Quantcast

Медия без
политическа реклама

Перничани получават по-големи сметки за вода

08 Февр. 2020
БГНЕС

Жители на Перник масово се оплакват от много големи сметки за вода на фона на водния режим, съобщава struma.bg. Според недоволните въздухът в тръбите, изтласкван от водата при пускането ѝ, също върти водомерите.

От местното ВиК дружество обаче уточняват, че по-големите суми били заради изравнителните сметки, които хората са получили накуп. А това е станало, защото инкасаторите не са посещавали адреси, за да засичат показанията на водомерите. Вместо това те начислявали сметките на база потребление от предишни периоди.

Заради това новият шеф на ВиК-Перник Борислав Иванов е освободил шефката на отдел „Инкасо“ и е назначил нова. Предвиждало се и среща с инкасаторите, на която трябва да бъде обсъдено как в кратки срокове да бъдат засечени всички водомери в Перник.

В близкото село Ярджиловци пък се оказало, че 700 къщи нямат водомери. Такива не били поставени от ВиК дружеството след изграждането на нов водопровод за селото, който да го свърже с язовир „Студена“. Борислав Иванов се бил срещнал с кметицата Росица Лазарова и са се договорили водомери да бъдат монтирани на всички домакинства в най-кратък срок. Вече били поставени 20.

Още по темата