Медия без
политическа реклама

Пеевски изплува от акцията на МВР и ДАНС в община Пазарджик

"Всички в България сме от село, ама на някои много им личи", каза кметът на града по повод проверката

01 Ноем. 2021
Кметът на Пазарджик Тодор Попов определи случващото се като цирк.
БГНЕС
Кметът на Пазарджик Тодор Попов определи случващото се като цирк.

Екипи на МВР, НАП и ДАНС влязоха в Община Пазарджик, където проверяват сигнал за финансови злоупотреби. Това потвърди кметът на града Тодор Попов. Пред журналисти той изрази мнение, че това, което се случва е цирк и че "всички в България сме от село, ама на някои много им личи".

По негови думи проверяващите органи са изискали от общината 10 документа, от които 90% били публична информация. "За цялото това нещо наши гости днес са 30 човека с един фотограф. Ще си направим снимка за спомен накрая след проверката", заяви Попов. Сред изисканите документи са били копия на направено дарение от фирмата "Интръст" ЕООД, която е собственост на кандидата за депутат от ДПС Делян Пеевски. 

После кметът се впусна в политическа реч: "Ние общините да не сме някакви бандитски огранизации. Ние, слава Богу, че сме такива, за да сме един остров на спокойствие и стабилност, защото иначе държавата ни щеше да отиде на кино. От една година държавата ни е в свободно падане".

Попов е категоричен, че няма да се уплаши от действията на МВР. "Аз съм плашен, плашен, проверяван денонощно...Така че да им кажа на тези хора: За всяко публично поведение се дава накрая оценка и тази оценка предстои хората да я дадат на 14 и 21 ноември", предупреди той и добави: "те за половината и близките им няма да гласуват".

По повод информацията, че в петък вечерта е бил спрян от полицаи, на които е отказал да даде проба за алкохол, кметът разказа: "Прибирайки се към вкъщи около 12 ч. получавам сигнал, спирам. Момчета, които аз не познавам, които не са от Пазарджик, които се държаха безкрайно арогантно... Искам да кажа на тези хора, които ги правят тези селски схеми, че все пак аз съм юрист, бил съм 5 г. съдия и 10 г. адвокат. Аз живея във враждебна среда, откакто съм в местното самоуправление. Не са ме обичали нито едните, нито другите...Ако си мислят, че ще се вържа на елементарните им полицейски схеми, дълбоко са се излъгали. Разбира се, че съм отказал да давам проби, защото им знам методите и схемите. Ако им бях дал проба, и като нагласят, че имаш 5 промила алкохол в кръвта и си пълен с наркотици, после ходи и се обяснявай. Щяха да ме заключат и да ме правят за резил".

В крайна сметка Попов отказа да уточни на въпрос от журналист дали е дал кръвна проба, за да докаже, че не е шофирал под въздействие на алкохол и наркотици. "Направил съм каквото трябва", лаконичен бе той.

При акцията срещу шофирането след употреба на алкохол и наркотици МВР е санкционирало 122 пияни и 49 дрогирани водачи. В Плевен е хваната шофьорка с 4. промила алкохол, съобщи БТВ.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата