Медия без
политическа реклама

Пеевски даде заден за смяната на съдебния инспекторат

Ще отворим процедурата след промените в Конституцията, обясни депутатът от ДПС

14 Септ. 2023
Делян Пеевски
Илияна Димитрова
Делян Пеевски

Ден след като се закани незабавно да стартира подмяната на Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС), депутатът от ДПС Делян Пеевски се отказа от намерението си.

Вчера санкционираният от САЩ за корупция депутат обяви пред медиите, че е възмутен от начина, по който органът е направил проверката на съда, който се занимаваше със случая на Дебора от Стара Загора. И заяви, че партията му веднага ще поиска да започне процедурата по обновяване на състава на инспектората, чийто мандат отдавна е изтекъл.

Случаят с Дебора изглеждаше като формален повод да стартира подмяната на съдебния инспекторат, който се занимава с имуществото на магистратите и ги проверява за нарушения - все пак инспекторите нямат правомощия да се произнасят по правилността и законосъобразността на съдебните актове.

Тази сутрин обаче Пеевски преобърна позицията си. В парламента той обясни пред журналистите, че е разговарял с колегите си от управляващото мнозинство. "Може би ще има някои неща в Конституцията, които касаят Инспектората и ще е прибързано да го внесем сега. След приемането на Конституцията, ще отворим процедурата", обясни лаконично той.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?