Медия без
политическа реклама

Паметникът на съветската армия изведнъж се оказа без ограда

Част от нея е "полегнала" на земята

03 Дек. 2023Обновена
Така изглежда в момента паметникът.
БГНЕС
Така изглежда в момента паметникът.

Паметникът на съветската армия в София изведнъж се оказа без част от оградата си. Снимки от мястото разпространи в късния следобед днес агенция БГНЕС. Метри от нея фронтално пред паметника са "полегнали" на земята. Няма информация засега паднала е по случайност ли, след човешка намеса, или пък случилото се е част от някакви реконструкции през уикенда.

Както е известно, паметникът е обект постоянно на спор, а през последната година-две стана арена на ожесточени протести и контрапротести. За да се усмирят нещата, Столична община го обгради, като официалният мотив е рушене и опасност за минаващите граждани.

Преди седмица кметът на район "Средец" Трайчо Трайков повтори старата си теза, която е и на десните сили, че паметникът ще бъде демонтиран. Работи се по въпроса, каза той пред bTV. Водещата Цветанка Ризова попита кога ще се случи това, като изреди като периоди "месец, два, години..". Трайков отвърна, че ще е в "долния спектър" на предположението, тоест скоро.

Оказа се, че по-рано през деня оградата е била коментирана във "Фейсбук" от вече бившия зам.-кмет Мирослав Боршош. И става ясно, че на следващото заседание на общинския съвет ГЕРБ ще внесат декларация за преместване на монумента:

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата