Медия без
политическа реклама

Отровното трио е пред подписване на споразумение с Манолова

Гражданската организация работи все по-активно за широка изборна коалиция

16 Дек. 2020
Илияна Кирилова

"Направихме крачка напред и по декларираното от нас желание за общо явяване на предстоящите избори, с цел прекратяване на едноличния режим на управление. Вече е постигнато принципно съгласие с гражданската платформа "Изправи се.БГ" (с лидер Мая Манолова - б. р.) и предстои подписване на споразумение". Това обявиха от т. нар. "Отровно трио", в което основни фигури са адвокат Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян и което не спира с протестите срещу правителството на Бойко Борисов и срещу главния прокурор Иван Гешев.

Отровното трио" продължава с протестните си действия срещу премиера Бойко Борисов и правителството му, както и срещу главния прокурор Иван Гешев. Този път организаторите  - адвокат Николай Хаджигенов, проф.

Повод за изявлението на Триото е заявеното от президента Румен Радев намерение за насрочване на парламентарните избори възможно най-скоро - 28 март. "Продължаваме още по-интензивно неофициалните разговори с демократичните сили и сдружения за предстоящия вот. Наша основна цел остава продължаването на протестите и свалянето от власт на правителството на Бойко Борисов", посочват от гражданската инициатива в изявлението си на страницата във Фейсбук.

"Можем спокойно да заявим, че нараства готовността за взаимодействие по гарантиране на честността на изборите и осигуряването на независимо наблюдение, за да бъде опазено правото на всеки български гражданин да гласува свободно. Продължаваме упорито да търсим вариант, носещ политически израз на общия ни протест срещу системата. Затова ще продължим да работим за разбирателство и вратите ще останат отворени, не само като предизборен модел, а като трайно желание за общи действия, които да поставят България обратно на основите на демокрацията, законността и модерното икономическо развитие", заявяват още от "Отровното трио".

В интервю за "Сега" Арман Бабикян заяви наскоро, че самият той няма политически амбиции и не възнамерява да се кандидатира за народен представител. Той обяви още, че организират граждански комитети из страната, но не са начало на нова партия. "Този тип организация, която правим, може да ни помогне в много различни дейности – ако искате в наблюдение на избори или пък в излъчването на кадърни хора, които могат да бъдат номинирани за следващото Народно събрание", обясни Бабикян.

Г-н Бабикян, обявихте, че организирате комитети из страната. Какво представляват те? Названието им препраща към комитетите на Васил Левски. Прекалено нахално би било от наша страна да се сравняваме с Васил Левски.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата