Quantcast

Медия без
политическа реклама

Отровното трио даде подробности за ремонта на дома на Гешев в Бояна

Обществената поръчка за над 300 000 лв. е пълна с пороци, твърдят организаторите на протеста "Нас не ни е страх"

25 Септ. 2020Обновена

Брифинг на Отровното трио за дома на Гешев

Posted by Отровното трио on Friday, September 25, 2020

Макар че началото на 79-ия ден на протести в София бе обявено за 19 ч., организаторите подраниха на площада пред Предидентството, за да разкажат на журналистите смущаващи подробности за ремонта на Дом № 5 в Бояна, където е настанен главният прокурор Иван Гешев.

Отровното трио, тоест адвокат Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян, са се заровили в публично достъпните документи за обществената поръчка, обявена през пролетта.

Според дадената им информация сградата е двуетажна, със сутерен и тавански етаж и застроена площ от 320 кв. м. Разгъната застроена площ пък е 960 кв. м, което е почти 1 декар. Хаджигенов обясни, че прогнозната стойност на поръчката за ремонта е била 252 000 лева без ДДС (302 400 с ДДС), а срокът за изпълнение – 20 дни

В състезанието са участвали известната "Главболгарстрой" и не толкова известната Жи Пи груп - "да не се бърка с ""Джи Пи Груп", подчертаха от триото. Те намекнаха, че резиденцията на главния прокурор може би ще се оборудва с много екстри - телевизор във всяка стая, фитнес зала, билярд и т.н.  С подробностите, които разказа триото за ремонта, може да се запознаете във видеото, но особено странно е участието на 20-годишния Венцислав Манчовски от село Горна Кремена, Мездренско.

Негова е въпросната "Жи Пи груп", регистрирана в началото на 2020 г. с 10 лева капитал, която се е явила конкурент на ГБС в обществената поръчка и кандидат да ремонтира боянските покои на главния прокурор. Впоследствие "Жи Пи Груп" се е отказала".

Манчовски нашумя покрай скандала с акциите на"Левски", когато премиерът отказа да ги получи от Васил Божков. Тогава новоизлюпеният предприемач от Горна Кремена обяви с открито писмо, че е готов да вземе акциите, като ги плаща с 80% от печалбата на фиКой е 20-годишният бизнесмен, поискал Левски? Името му се прочу покрай скандал в Пловдиврмата си, която си докарвала милиони със строително-ремонтни работи?!.

 

Манчовски е голям фен на ГЕРБ и обича да се снима със знакови лица на партията, вкл. и бивши като Цветан Цветанов.
Обществената поръчна е опорочена и нагласена, смятат от Отровното трио.

Момчето от Мездренско е типично подставено лице, което се включва, за да не се говори, че има състезание с един кон и изборът е предрешен, обясни адв. Хаджигенов.

„Купувани ли са италиански мебели за обзавеждане? Известно е, че стойността на обзавеждането надвишава стойността на ремонта. Купувана ли е билярдна маса, фитнес-уреди и всички други мебели? Има ли телевизори във всяко едно помещение, колко са големи и на каква стойност са? Как са купувани, от кого са платени?“, попита юристът.

Според него номерацията в алгоритъма на регистъра на обществените поръчки е разместена, което дава основания за съмнения дори и за ръчна манипулация. 

„Дотук сме стигнали, ще продължим и нататък. Никой да не си прави илюзиите, че няма да установим и останалите суми, изразходвани за съвета, даден от всички служби в България главният прокурор да живее на това място, а не на обичайните места за всички останали главни прокурори на България“, заяви пиар експертът Арман Бабикян. 

Протестът тази вечер под мотото "Нас не ни е страх, ден 79" вече започна и хората се събират край фонтана при президентството.

 

Ще арестуват ли лидера на БОЕЦ Георги Георгиев днес | АвантажМеждувременно протест започна и пред сградата на БНТ в София. Председателят на БОЕЦ Георги Георгиев обяви, че иска да участва в предаването "Панорама" по БНТ, където сред събеседниците ще бъде и здравният министър.  Георгиев, чието гражданско сдружение активно участва в протестите, обясни, че ще иска обяснение от проф. Костадин Ангелов. Лидерът на БОЕЦ твърди, че като шеф на болница сегашният министър е застрашил здравето на съпругата му, като е саботирал лечението й.

На митинга пред БНТ, организиран от БОЕЦ, ораторите повтарят причините за продължаващите протести. Един от акцентите е застрашената медийна свобода. Периодично се чуват възгласи "Оставка". 

Към митинга се присъедини и лидерът на "Демокартична България" Христо Иванов. Той коментира забележителния факт, че националната телевизия отказва трибуна на представители на извънпарламентарната опозиция и на най-ярките критици на властта.  Иванов, който все пак тази вечер е получил покана за участие в "Панорама" обяви, че ще поиска в студиото оставката на генералния директор Емил Кошлуков.  

Ден 79 - пред БНТ.

Posted by Да, България on Friday, September 25, 2020

 

Още по темата

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Половината работещи пенсионери не печелят от новия си стаж

02 Окт. 2023

Интерпол издирва криптокралицата Ружа Игнатова като германка

01 Окт. 2023

Заложническата драма край Струмяни приключи

03 Окт. 2023

Столична община разреши високи блокове в завод "Витоша"

30 Септ. 2023

Енергийният министър: Не знам логиката на тези 36 заплати за напускащите миньори

30 Септ. 2023

АНКЕТА "СЕГА"

Кого бихте подкрепили за кмет на София?