Медия без
политическа реклама

Отказалата се от изборите Дани Каназирева иска да е прокурор

Отдръпването от политиката явно е било с точно определена цел

04 Окт. 2023
Дани Каназирева - сред хората.
FB/Дани Каназирева
Дани Каназирева - сред хората.

Пловдивчанката Дани Каназирева изгря като кандидат-прокурор. Амбициите ѝ личат от списъците на допуснатите и недопуснатите кандидати в конкурса  за първоначално назначаване на 10 свободни длъжности в окръжните прокуратури. Тя е сред допуснатите 186 кандидати, а документи е подала през лятото.

Личната ѝ трактовка обаче, изказана пред вестник "Марица" е, че не е кандидат - само подала документи и тепърва щяла да решава да участва ли в конкурса.

Любопитно е, че на старта на настоящата предизборна кампания Каназирева обяви, че партията ѝ "Съюз за Пловдив" няма да участва на местните избори. А също и, че тя няма да се кандидатира за кмет, понеже очаквала ГЕРБ да я издигне, а не се случило (тя е бивш депутат и областен управител от ГЕРБ, по-рано - върл опонент на ГЕРБ). Каназирева каза още, че никога не й е било цел да бъде част от "токсична среда на порочни решения и договорки" в общинския съвет. За всеки, който не вярва пряко на думите ѝ, отказът бе изненадващ, тъй като "Съюз за Пловдив" е фактор в местния политически живот; през 2019 г. спечели пет мандата в съвета - и сега можеха да са поне толкова, тоест Каназирева все така да държи позиции в местната власт. Но се оказа, че отдръпването от политиката е било с точно определена цел. Към момента няма официално съобщение Каназирева да е напуснала партията си - което трябва да се случи, ако встъпи като прокурор.

На сайта на "Съюз за Пловдив" пише, че лидерката на формацията е завършила "Право" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Специализирала е в Кеймбридж. 

Новината за Каназирева дойде успоредно с друга интересна от политико-магистратския живот: 

Бившият главен прокурор Иван Гешев, който беше предсрочно освободен от поста си, за уронване престижа на съдебната власт, е подал молба да се впише като адвокат в Адвокатската колегия в Кюстендил. Това потвърди пред "Сега" шефът на колегията адвокат Емил Велинов.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Дани Каназирева, Пловдив