Медия без
политическа реклама

Още един от основателите на ПП няма да участва в изборите

Съветничката на Кирил Петков Яна Балникова отказа да е в листите

23 Авг. 2022Обновена
Кирил Петков и Лена Бориславова
БГНЕС
Кирил Петков и Лена Бориславова

Втора ключова фигура от "Продължаваме промяната" няма да участва в в предсрочните избори на 2 октомври. След като началничката на кабинета на бившия премиер Кирил Петков Лена Бориславова обяви във Фейсбук вчера, че няма да бъде част от листите на "Продължаваме промяната", днес това стори и Яна Балникова. 

Българските служби за сигурност разполагат с информация, че наши политици, общественици, анализатори и други публични фигури получават заплащане директно от руската държава, за да формират обществено мнение в полза на удобните за Руската федерация тези.

Бориславова пише, че решението да не бъде в листите е нейно, а не на ръководството на ПП. "Малко след свалянето на кабинета Петков взех решение да не влизам в предизборните листи. Дойде моментът да споделя причините за това", пише тя и добавя: "През последните 8 месеца направихме първите решителни стъпки към скъсване със схемите на миналото - с кражбите на обществен ресурс, с мафиотския начин на управление на държавата, с шкафчетата с кюлчета. Съпротивата на това минало бе огромна, впрегнаха се всички похвати, работеше се усилено и за изместване на обществения фокус и за компрометиране на Промяната. Е… не откриха кражби, не откриха нечисти сделки, не откриха престъпления, затова атакуваха лично".

"Да се занимаваш с политика в България има своята цена. Аз нямам право да я прехвърля върху екипа и работата на „Продължаваме промяната“", пише още Бориславова. Тя твърди, че "най-накрая има шанс да скъсаме окончателно със стария, изчерпан модел на управление, в който някой вожд се разпорежда с хората, с бизнеса, с мечтите и живота ни", но "нищо, най-малко пък моето име, не трябва да отклонява вниманието ни от тази цел". Тя благодари на Кирил Петков и Асен Василев, както и на целия екип на ПП, че са я разбрали и подкрепили.

Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство за договор за правна помощ, подписан от ББР с адвокатска кантора, в която е работила началничката на кабинета на премиера в оставка Лена Бориславова.

"За съжаление по изцяло лични причини няма да имам възможност да продължа да се занимавам с политика. Заради моето излизане от политиката се налага и изборът на нов водач на листата на "Продължаваме промяната" за област Габрово", обяви Балникова. "С интерес следя какво ще е окончателното решение на ръководството на партията за листата за Габрово. Искрено се надявам: - тя да включва хора, които са от град Габрово; - интересите на областта да бъдат адекватно защитавани!", пише още тя и благодари за "доверието, споделените моменти и подкрепата през изминалата година".

Като водач на габровската листа на ПП се спряга Радостин Василев - бившият министър на спорта от ИТН, който се отцепи от партията на Слави Трифонов, след като тя излезе от управляващата коалиция.

Балникова беше съветник на Кирил Петков, докато той беше служебен министър на икономиката, а след това и докато беше премиер.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов за пореден път нападна остро шефа на кабинета на премиера в оставка Лена Бориславова.
Бившият вътрешен министър Бойко Рашков и отцепници от "Има такъв народ" ще водят листите на "Продължаваме промяната" на предстоящите избори за Народно събрание, съобщава Bulgaria ON AIR. Рашков се очаква да оглави листата на ПП в Перник.

 

Още по темата