Медия без
политическа реклама

Още бивши зам.-министри тайно са преназначени като шефове на дирекции

Славея Стоянова и Илияна Тодорова са си пазили местата в екоминистерството, също като техни колеги във финансовото ведомство и фонд "Земеделие"

15 Май 2021Обновена
Илияна Кирилова

Нов скандал се заформя около кадрите на кабинета „Борисов” 3, които упорито се окопават в изпълнителната власт, въпреки че правителството им вече го няма.

От министерството на околната среда и водите, ръководено от служебния министър Асен Личев, съобщиха, че при проверка на щатното разписание на ведомството е било установено, че бившите зам.-министри Славея Стоянова и Илияна Тодорова са си пазели местата като държавни служители.

„Без да бъде оповестено, те са били освободени като заместник министри и възстановени съответно като директори на дирекциите "Управление на отпадъците и опазване на почвите" и "Управление на водите"", твърдят от екоминистерството.

Засега обаче не казват какви ще бъдат последствията за Стоянова и Тодорова и дали въобще ще има такива.

Същият беше случаят с Десислава Трифонова, която беше отстранена като шеф на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Трифонова се завърна на щатното си място в Държавен фонд "Земеделие", което е заемала преди да оглави БАИ.

 

Десислава Трифонова, която в четвъртък се оплака колко грубо е била уволнена като шеф на Българската агенция по инвестиции (БАИ), днес призна в интервю за bTV, че по време на краткото й управление не са привлечени никакви чуждестранни инвестиции.

 

Че ГЕРБ прилага подобна тактика, стана ясно още в средата на април. Доскорошният зам.-министър на финансите Росица Велкова беше определена за директор на дирекция "Държавни разходи". А дирекция "Финанси на общините" беше оглавена от Жени Начева, преди това зам.-министър в здравното министерство. А Надежда Петрова - началникът на кабинета на бившия финансов министър Кирил Ананиев, отиде в дирекцията на Начева.

 

Кадри от политическите кабинети на ГЕРБ се спасяват от уволнения, като се преназначават на държавни постове в министерства и ведомства.   Така например от сайта на Министерството на финансите става ясно, че доскорошният зам.

 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата