Quantcast

Медия без
политическа реклама

В опит да очерни ПП и ДБ, Борисов похвали дори Румен Радев

Виновниците не са във, а пред президентството, смята лидерът на ГЕРБ

10 Февр. 2023
БГНЕС
Бойко Борисов

"Виновниците не са в президентството, виновниците са пред президентството", каза на брифинг в централата на ГЕРБ днес партийният лидер Бойко Борисов. "Аз вкарах държавата в банковия съюз и в чакалнята на Еврозоната. А те ("Демократична България" и "Продължаваме промяната" - б.р.) къде ни вкараха? Две години управляваха! Освен в криза с горивата, с тока, в криза с инфлацията. Криза, криза, криза", продължи остро той.

В желанието си да очерни ПП и ДБ Борисов дори изрази положителна оценка за президента. По думите му цялата власт е била дадена на Радев, който "сравнително добре се оправи". "Радев е праволинеен човек, той е ясен. Той заяви, че Крим е руски. И обезателно не знам кой е по-прав - ние или той", заяви още бившият премиер. "Никой в България не е мечтал за такава еднолична власт - премиер и президент да е един човек. Затова политическите партии трябваше да направят всичко възможно да има кабинет. Остава ни единствено да се молим на Господ Радев да управлява разумно", каза Борисов.

"Като ги знам как обичат да спят до късно, ДБ не искат да има правителство. Искат да излязат на Орлов мост, да повикат и да се приберат", посочи лидерът на ГЕРБ. Въпреки това той заяви, че партията му би се коалирала с евроатлантическите сили в следващия парламент - ПП, ДБ, ДПС и - ако влязат - "Български възход", тъй като и те били доказали своята прозападна ориентация. В същото време се разграничи от декларациите на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" срещу изказването на президента в Брюксел. "Какво сте се възбудили, от кое? Какво ново е казал президентът в Брюксел, на какво търсите реакция?", обърна се той към медиите при молба да коментира изявлението на Радев. 

Борисов се похвали, че партията му има главната заслуга за приемането на "закони, които да диверсифицират на 100% горивото ни за двата ядрени реактора, така че да се откъснем от ядрената енергийна зависимост". "Приехме закон, с който да се закупят два реактора. Ние сме по-напред от полския проект, можем да ползваме незабавно междуправителствено споразумение със САЩ. Така работи ГЕРБ. Това е позицията на ГЕРБ – "за" санкции. Колегите от "Да, България" клечат да се молят срещу нас. Техните остри декларации и шумни тупаници пред президентството не носят абсолютно нищо", продължи с нападките той.

Ключови думи:

Бойко Борисов, ГЕРБ

Още по темата