Медия без
политическа реклама

Оградата на Догансарай бе свалена частично и за малко

Лидерът на "Да, България" поиска Борисов да си спази обещанието и да покаже данъчните документи на "Лукойл"

04 Авг. 2020Обновена
Доган се принуди да премахне оградата

След като обявихме пред община Бургас, че тръгваме към Росенец, заради нова ограда на пътя към плажа, Ахмед Доган отстрани за минути незаконните заграждения и пътят към плажа е отново отворен.

Posted by Hristo Ivanov on Tuesday, August 4, 2020

Лидерът на "Да, България" Христо Иванов отиде Росенец, за да види какво са свършили или не са свършили институциите точно месец след неговата акция там.

Тогава той се опита да слезе на брега до летните сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и да забие българското знаме, но бе спрян грубо от служители на НСО. Събитията тогава станаха един от катализаторите на сегашните протести.

Ден по-рано "Свободна Европа" обяви, че достъпът до брега на Росенец отново е блокиран. Миналата седмица служители на Министерство на туризма също опитаха да стигнат до плажа, но не успяха и сигнализираха прокуратурата. 

При пристигането на Христо Иванов днес се оказа, че оградата, която вчера е била налична, сега е частично премахната. Иванов предположи, че след тяхното тръгване от района, тя пак ще бъде възстановена. Той предупреди бургаския кмет, че ако това стане, ще призоват отново хората да дойдат в района за масово плажуване, както и че всеки ден ще се проверя дали не е върната оградата.Съоръжението е издигнато незаконно върху терена, който е държавна собственост. 

Иванов обвини кмета, че е излъгал, че в района няма път до плажа и показа, че такъв има - чудесен, асфалтиран път. Той показа свалената табела, че мястото е уж строителен обект и обяви, че тя не отговаря на никакви законови правила. Лидерът на "Да България" показа, че към момента може да се слезе до брега, но се съмнява, че веднага след днешното събитие, отново ще се върне старият режим. Иванов показа и кея, чието разрушаване вече трябваше да е започнало. "Някой трябва да поеме отговорност затова, че в нарушение на закона е направено това съоръжение, което дава възможност на скромния философ Доган да приема до 20 яхти"!, каза Иванов.

Общинският съветник от "Да България" Димитър Найденов показа акт за публична държавна собственост от 1996 г., който предвижда 40 м кей. Сега се оказва, че това вече е поземлен имот частна собственост, а кеят е 240 м.

Христо Иванов обяви, че не се знае дали е свалена охраната на Доган и Пеевски от НСО, както и няма данни дали служителите на НСО от скандала преди един месец са наказани и уволнени. Той заяви, че няма да престанат да искат отговори има ли наказания за служителите на НСО, които го пресрещнаха миналия месец на плажа пред резиденцията на Доган и го избутаха в морето. "Особено за онзи, който захвърли националното знаме", каза Иванов. Той съобщи, че притежаваният от Доган "ТЕЦ Варна" е регистрирал охранителна фирма и вероятно точно тя ще поема охраната на почетния лидер на ДПС.

По време на излъчването на живо се видя, че на брега има забито знаме, както и, че има няколко плажуващи, които разбрали, че плажът е свободен.

След това представителите на "Да България" отидоха до нефтобазата "Росенец" на "Лукойл". Оттам обявиха, че има съмнения, че България се е отказала от митнически суверенитет. "Ние водим дела срещу НАП с искане да ни дадат информация за свои данъчни ревизии на фирмата, ние спечелихме делата, но после ни отказаха на друго основани"е, разказа Иванов. После той поискал информацията от финансовия министър Владислав Горанов и от премиера Бойко Борисов. На пресконференция в средата на юли премиерът ни обеща да ни даде документи за данъчните ревизии и облагане на "Лукойл", но и до момента нищо от това не се е случило, добави лидерът на "Да България". Той се обърна с призив към Борисов да изпълни обещанието си.

Преди да потегли към Росенец Христо Иванов поиска оставката на председателя на правната комисия на общината в Бургас - Баев, който е от квотата на ДСБ. Причината е, че Баев е гласувал за узаконяване на частния път към Догансарай.

Последното социологическо проучване показва, че партия "Да, България" е увеличила двойно поддръжниците си и това се дължи на акцията ни в Росенец, подчерта Иванов. Това означава, че не просто можем да имаме депутати, а да станем незаобиколим фактор в Народното събрание, каза още Иванов.

Един месец след Росенец- какво не свършиха институциите и какво трябва да се направи.

Posted by Hristo Ivanov on Tuesday, August 4, 2020

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Росенец, Христо Иванов

Още по темата

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Пламна подлезът на централна метростанция

14 Юли 2024

Групата на Пеевски в НС продължава да отслабва

17 Юли 2024

Хасан Азис е спряган за лидер на ДПС

14 Юли 2024

Столична община отлага старта на ремонта на ул. "Опълченска"

15 Юли 2024

Оранжев код за жеги до 42 градуса и утре

13 Юли 2024