Медия без
политическа реклама

Вътрешна опозиция вини Христо Иванов в корпоративност

Страсти се вихрят в "Да, България" преди конференцията утре

08 Март 2024
Иванов и Малеева - спомен от 2021 г.
FB/Тосков Веселин
Иванов и Малеева - спомен от 2021 г.

Спортната икона Мануела Малеева, която преди време бе и идол за привържениците на "градската десница", отправи тежки обвинения към Христо Иванов като партиен лидер. Това стана в навечерието на националната конференция на "Да, България". "Партията страда от липса на вътрешна демокрация и се е превърнала в нещо, което напомня пирамидална корпоративна структура", написа Малеева във "Фейсбук".

С още няколко души тя е сред неформалния вътрешен опозиционен кръг "Девети декември". "През последните три години, с огромно съжаление, съм свидетел на напускането на много качествени членове на "Да, България", а немалка част от нашите хора в страната започват да изпитват разочарование, свързано с липсата на внимание към проблемите на местните общности и нарушаване на основните принципи, които ни събраха. (...) За да върнем "Да, България" към основополагащите й ценности и принципи, е необходимо да се завърнем към децентрализацията, демократичността, диалога и провеждането на честни и прозрачни вътрешни избори в партията", написа още тя. Призова членовете на партията да подкрепят тази позиция на форума утре.

Идентични мнения се чуват и от местни структури на "Да, България". Също днес друг член на "Девети декември" - Калоян Янков, призова ДБ да се яви на евровота без ПП.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата