Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Откриха формула за политическо помирение: сядане в скута за сдобряване

Пеевски и Христо Иванов с джентълменско споразумение: никакви предсрочни, отиваме на разсрочени избори

Pixabay

ВЗАИМНИ КОМПРОМИСИ И ДИАЛОГ
След необичайно дълъг скандал между Христо Иванов и Делян Пеевски, в който двамата си нанесоха безброй взаимни упреци и горчиви обвинения, те неочаквано намериха формулата за помирение: сядане в скута за сдобряване и разсрочени избори! 
За успешното преодоляване на кризата помогна консултантът Наталия Кобилкина, която прие пациентите си на Малдивите, по Скайп. 
Пеевски и Христо Иванов разказаха в подкаста на Наталия Кобилкина за проблемите в отношенията си и как това се отразява на политическата обстановка в страната: взаимни заплахи за предсрочни избори, обиди, разклащане на стабилността, предизвикателство за ориентацията на страната!... 
Срещу разумен хонорар Кобилкина веднага намери решение на проблемите им.
Любителите на семейната психология знаят колко мощна е терапевтичната сила на т.нар. "любов за сдобряване". Тя се практикува след ожесточени скандали, като някои семейни двойки дори ползват скандалите като сол-пипер за изостряне на интимната консумация. А любовта за сдобряване е способ за изглаждане на ръбовете и противоречията в сложния механика на човешките взаимоотношения. 
Когато Кобилкина им обяснила тези прости психологически положения, вечните опоненти Иванов и Пеевски откриха внезапно, че дългогодишната им битка ги е сближила по неподозиран начин. 
Кобилкина им обяснила и това: вражеските и дружеските отношения в същността си са едно и също. Ако дълго време воюваш с един човек, той става твой партньор, защото постоянното взаимодействие на борбата води до ефекта на осмозата - борейки се срещу нещо или някого, постепенно придобиваш много от чертите му. 
Тази проста психологическа истина донесе внезапно консенсусно просветление в двамата противници, при което те светкавично подписаха меморандум за разбирателство, сядане в скута и разсрочени избори! 
Двамата лидери на противоположни ценности откриха привличането на противоположностите и се обсипаха с компромиси в името на България.
"Христо, ти си ми скъп като банка за разбиване!" - призна Пеевски. 
"Деляне, приятелю мой, в името на реформите ще седна и в скута на Дявола!" - призна в отговор Иванов. 
И те се обляха в светлите сълзи на катарзиса, като се разбраха, че на никакви предсрочни избори няма да ходят, а ще организират разсрочени избори, макар в момента да не им хрумва какво точно би представлявало това.
 

Песента е част от музикалния албум "Любовна война" (1997, написан от група "Тибетски сърца") и преиздадената му версия "Ще бъдем щастливи". Със самото си изл...Авторът Сър Гей Бубка, шарж от Христо Комарницки.

Още по темата