Quantcast
Обвиненият за смъртта на М. Цветков се оплака от полицейски тормоз | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Обвиненият за смъртта на М. Цветков се оплака от полицейски тормоз

3 228
 БГНЕС
Кристиан Николов

Делото за смъртта на журналиста Милен Цветков в трагичната катастрофа през 2020 г. е към своя край на първа инстанция. "Един полицай ми съобщи, че пострадалият е починал. Почувствах, че светът ми свърши", заяви днес в Софийския градски съд подсъдимият за произшествието Кристиан Николов, предаде bTV.

В началото на съдебното заседание Николов отново изказа съболезнования към близките на журналиста. Той твърди, че внезапно се е почувствал зле зад волана, което довело до фаталния инцидент. "Най-малкото, ако знаех, че има нещо, нямаше да се качвам на автомобила. Щях да си взема едно такси. Не съм имал фишове за превишена скорост. И съм се грижил за себе си и пътниците. Изведнъж ми причерня, колата е с ръчни скорости, спомням си силен удар, стреснах се много, уплаших се за живота на хората. Всички бяхме в шок", заяви подсъдимият.

Той за пореден път отрече съзнателно да е употребявал наркотици преди катастрофата. "Моето единствено предположение за наркотиците в кръвта ми е, че някой познат или непознат си е направил глупава шега с мен", каза Николов. Съдебна експертиза по делото вече установи, че в деня на трагичния инцидент Николов е шофирал под въздействието на три вида дрога.

"Искам да кажа, че от самото начало съм съдействал на полицията и разследващите. В ареста една вечер бях заспал, старшините отвориха и казаха, че трябва да изляза. Започнах да изпадам в паника. Вкараха ме в една стая с двама мъже от служба, която не мога да възпроизведа в момента. Единият каза, че се е занимавал с разследвания за наркотици. Вербално ме тормозиха, като говориха лъжи", сподели още пред съда Кристиан Николов.

Към настоящия момент подсъдимият се намира под домашен арест, след като беше освободен с по-лека мярка за неотклонение през септември. Николов е обвинен в умишлено причиняване смъртта на Милен Цветков. Той е нарушил правилата за движение по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не спрял при приближаване на кръстовището при червен светофар. Случаят е особено тежък, тъй като деецът е управлявал автомобила след употреба на различни видове наркотични вещества. НК предвижда от 15 до 20 години или доживотен затвор за това престъпление. Записи от камери в района на катастрофата показват как джипът, управляван от Николов, помита колата на журналиста и по чудо шестима пешеходци се разминават със смъртта. 

Още по темата:

 

Още

Съдът: Хора на високи държавни позиции са замесени в схемата "Хемус"

16.05.2022

7103
Съдия осъди прокуратурата да му плати 300 000 лв. обезщетение

22.11.2021

16949
Братът на ЛиЛана осъди държавата за европроекта си

06.05.2022

9797