Медия без
политическа реклама

Областният на Хасково подаде оставка заради разследване за корупция

Срещу Минко Ангелов има проверка на прокуратурата, ДАНС и МВР

29 Ноем. 2022

областният управител на Хасково Минко Ангелов е подал оставка, съобщи днес в парламента служебният премиер Гълъб Донев в отговор на питане от хасковския депутат от БСП и заместник-председател на антикорупционната комисия Смиляна Нитова. Причината е, че срещу него е започнала проверка от прокуратура, ДАНС и МВР.

Минко Ангелов потвърди пред Haskovo.info, че е в отпуск и е депозирал оставката си, защото по неговите думи това изисквал новият морал. В момента временно изпълняващ длъжността областен управител е Мартин Узунов.

Ангелов заяви, че е сигурен в себе си и отрече да е участвал в контрабандни канали. Той допълни, че е очаквал тази атака, след като е подал сигнал срещу незаконно строителство на 18 дка паркинг до Капитан Андреево. „Целта не е Минко Ангелов, а Румен Радев. Засегнахме сериозни финансови интереси на Капитан Андреево – лабораторията, златния гьол, пункта за почивка“, каза той.

Очаква разследването да приключи до края на седмицата с доклад. Ангелов е 100% сигурен в невинността си и допълни, че 33 г. се е занимавал с честен бизнес и не е разчитал на държавни средства.

 

Още по темата