Quantcast
Областният на Хасково подаде оставка заради разследване за корупция | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Областният на Хасково подаде оставка заради разследване за корупция

Срещу Минко Ангелов има проверка на прокуратурата, ДАНС и МВР
2 148

областният управител на Хасково Минко Ангелов е подал оставка, съобщи днес в парламента служебният премиер Гълъб Донев в отговор на питане от хасковския депутат от БСП и заместник-председател на антикорупционната комисия Смиляна Нитова. Причината е, че срещу него е започнала проверка от прокуратура, ДАНС и МВР.

Минко Ангелов потвърди пред Haskovo.info, че е в отпуск и е депозирал оставката си, защото по неговите думи това изисквал новият морал. В момента временно изпълняващ длъжността областен управител е Мартин Узунов.

Ангелов заяви, че е сигурен в себе си и отрече да е участвал в контрабандни канали. Той допълни, че е очаквал тази атака, след като е подал сигнал срещу незаконно строителство на 18 дка паркинг до Капитан Андреево. „Целта не е Минко Ангелов, а Румен Радев. Засегнахме сериозни финансови интереси на Капитан Андреево – лабораторията, златния гьол, пункта за почивка“, каза той.

Очаква разследването да приключи до края на седмицата с доклад. Ангелов е 100% сигурен в невинността си и допълни, че 33 г. се е занимавал с честен бизнес и не е разчитал на държавни средства.

 

Още

Премиерката на Нова Зеландия неочаквано подаде оставка

19.01.2023

Обновена

2843
Известен съветник на Зеленски подаде оставка

17.01.2023

Обновена

5127
Германската военна министърка подаде оставка

16.01.2023

Обновена

4004