Quantcast

Медия без
политическа реклама

Няма да ви изпусна. До мен да сте, нареди Пеевски на младежите в ДПС

26 Ноем. 2023
ДПС
Делян Пеевски и лидерът на младежкото ДПС Танер Кабилов на семинар

Сайтът на ДПС разпространи слово на Делян Пеевски, който отскоро е лидер на ПГ на партията, а през февруари вероятно ще бъде новият председател на движението. Това е първата публично известна най-дълга реч на Пеевски. От 2013 г. не се е изказвал от парламентарната трибуна. Тогава в пленарна зала се скара с Цветан Цветанов. Днес е говорил пред 200 членове на младежкото ДПС, става ясно от сайта. 

"Имате цялата ми подкрепа, за да бъдете силна младежка организация и вие, като младите хора на ДПС да бъдете реализирани. Това ще ми е работата всеки ден за вас. Работещо, в постоянен контакт с нас, младежко ДПС е моята цел. Ние не си даваме сметка с какъв потенциал разполагаме във ваше лице, толкова приятна изненада е да ви видя тук. За мен промените в Конституцията ще доведат до това, което трябва да се случи - да градим държава. Днес съм много по-спокоен за бъдещето на ДПС. Сега, като ви видях, няма да ви изпусна. Вие сте страхотна банка кадри, трябва да сте до мен, до партията. Имайте цялото самочувствие, като казвате, че сте от ДПС. Тепърва ще бъде много модерно да казвате, че се занимавате с политика", обръща се Пеевски към младежите. "Няма забранени въпроси и теми, с мен можете да питате за всичко", казва още той.

Делян Пеевски коментира политическата ситуация, позициите на партията и взаимоотношенията във властта.

"Много е тежко положението, като виждам и във ведомствата и в цялата държава, експертиза не е останала, за съжаление. Държавата има нужда от вас, младите, за да тръгнем напред и наистина да станем европейска България, защото в момента нещата не са така", казва той, като подчертава, че правителството, подкрепено от абсолютно евроатлантическо мнозинство, не е перфектно, "но след две години на политическо безвремие на служебни кабинети, сега България е на правилния път."

"Смятам, че съвсем скоро ще се вижда ефектът на това мнозинство и правителство и си струва да останете тук, в България. За мен промените в Конституцията ще доведат до това, което трябва да се случи - да градим държава. Смятам, че ще получим една работеща правова държава, в която ще сте спокойни и ще се чувствате защитени. Защото, когато няма работеща прокуратура, хората не са спокойни. Или полиция, не случайно защитих и полицаите. Другите политици го удрят на популизъм, рискуват да бъдат разградени институциите. Но ако това се случи, следва анархия. Искаме да засилим в хората чувството, че има реално управление на държавата. Апатията към политиката и изборите дойде, точно от това усещане за безвластие. Затова с промените в Конституцията можем да градим държава и това е смисълът", подчертава Делян Пеевски.

"ДПС е в основата на тази промяна и ще допринесе това да се случи. На 8 декември Народното събрание ще приеме промените на първо четене и ще имаме над 160 гласа, обяви председателят на ПГ на ДПС. На 12-ти ще е второто четене, а на 13-ти ще е трето. Вярвам, че на 13-ти ще се поздравим с приемането на новата Конституция", казва председателят на ПГ на ДПС.

Форумът, организиран от съпредседателя на АЛДЕ Илхан Кючюк, минал под наслов “Преосмисляне на Европа. Либералната визия за Европа на бъдещето”. Модератор на разговора на Делян Пеевски с младите бе председателят на младежката организация Танер Кабилов.

 

Още по темата