Медия без
политическа реклама

НСО наказа двама свои за избутването на коли в Кресненското дефиле

Шофьорът е понижен в звание, а прекият му ръководител е санкциониран с мъмрене

04 Окт. 2022
стопкадър Нова тв

Шофьорът на НСО, който бе заснет да избутва коли от пътя в Кресненското дефиле, е бил понижен в звание. Това се посочва в отговор на Националната служба охрана, изпратен до Нова тв

В него пише още, че извършената проверка по случая е приключена в срок и, че "водачът на автомобила е с дисциплинарно наказание "понижаване в звание", по Закона за НСО: за поведение, несъвместимо с правилата на обществения морал, и извършване на действия, уронващи престижа на службата. С дисциплинарно наказание "мъмрене" е санкциониран служител на ръководна длъжност - прекият ръководител на шофьора, за неупражнен контрол", посочват още от службата.

Ден след като отрече, че нейна кола е избутвала автомобили, изпреварвайки ги рисково в Кресненското дефиле в неделя, Националната служба за охрана призна, че автомобилът, за който възмутена гражданка сезира Нова тв, е неин.

Преди няколко месеца, заради многото катастрофи в района на Кресненското дефиле, властите сложиха колчета, които да разделят платната. Дни по-късно се появи запис, на който се вижда как кола избутва други в района.

Вече два месеца в най-смъртоносната отсечка у нас - Кресненското дефиле, няма не само загинали на пътя, но няма и нито една катастрофа, предава Нова тв.

Първоначално НСО отрече, че нейна кола е избутвала автомобили, изпреварвайки ги рисково в Кресненското дефиле. На следващия ден обаче, Националната служба за охрана призна, че автомобилът, за който възмутена гражданка сезира Нова тв, е неин. Шофьорът на въпросната кола е служител на НСО, а в автомобила е имало охранеямо лице. "Стана ясно след проверка, която направихме съвместно с колегите от МВР", казаха за "Сега" от НСО тогава, като уточниха, че нито службата, нито МВР е било сезирано по случая от човека, пратил кадрите в телевизията.

Очевидката разказва, че шофьорът се е движил с пусната звукова и светлинна сигнализация. По нареждане на тогавашния министър на регионалното развитие Гроздан Караджов в Кресненското дефиле преди 2 месеца бяха монтирани колчета, за да спрат опасните маневри. Беше въведено и ограничение на скоростта от 50 км/ч. 

Още по темата