Quantcast
Нинова: Все още може да има кабинет | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Нинова: Все още може да има кабинет

Според лидерката на левицата е имало фалшифициране на последните избори
2 556
 Булфото

"Все още е възможно да имаме кабинет. Няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ, очевидно е, че „Продължаваме Промяната“ не искат да разговарят с нас заради Изборния кодекс. Ще изчакаме третия мандат и след като бъде връчен, тогава ще решим". Това коментира на пресконференция в Пловдив лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Имаме съмнения, че последните избори са фалшифицирани. Надяваме се прокуратурата след онзи ден да се е самосезирала“, каза в отговор на журналистически въпрос лидерът на БСП. Тя коментира, че притежават разписки от секционни комисии, в които има разлика по 5-6 гласа между това, което е отчела машината, и това, което е на бележката. "Направете сметка по 5-6 гласа на 12 000 машини какво излиза", каза Нинова. По думите ѝ Централната избирателна комисия е трябвало да излезе с доклад има ли разминаване между протоколите от машините и преброяването на разписките. Лидерът на БСП коментира, че не може да тълкува какво е искал да каже Кирил Петков във връзка с изнесената информация от депутата Георги Свиленски за даване на кодове.

---
Общинските съветници на БСП в Пловдив вече не представляват партията. Това обяви на брифинг в града лидерът на левицата Корнелия Нинова. Тя уточни, че не иска БСП да се свързва с хора, които подкрепят задкулисието. Повод за реакцията на Нинова е опитът за овладяването на дружеството "Международен панаир Пловдив" от бизнесмена Георги Гергов, който преди време беше изхвърлен от ръководни функции в БСП. Тази седмица се разбра, че решението за апортирането на варненските акции в панаира се отлага до произнасяне на съда.
---

"Свидетел съм, че той каза "Оттеглете закона и ще ви предоставим и на вас кодовете“, каза Нинова и добави: „каквото той е имал предвид - да си обяснява“. Нинова бе категорична, че БСП няма да оттегли проектозакона за промяната в Изборния кодекс по отношение на бюлетините. Тя посочи, че с него отговарят на очакванията на българското общество. "Щом поставят ултиматуми и "червени линии", нека се знае, че това го правят те", коментира тя.

Нинова отбеляза, че е важно да има бюджет, независимо дали има правителство. "Ние не обвързваме двете неща - че тези които ще подкрепят бюджета, ще са коалиция за следващо правителство", каза Нинова.

Попитана какъв е коментарът ѝ по повод новото ляво обединение, в което участват Георги Първанов, Татяна Дончева, Мая Манолова и Красимир Янков, Нинова съобщи, че утре в 14:00 часа, след Изпълнителното бюро на партията, ще дадат пресконференция по темата.

Ключови думи:

Нинова, правителство

Още

Правителството се изложи с дарението на един генератор на Украйна

26.01.2023

4678
Кабинетът докрай държи в шах украинските бежанци

23.01.2023

ДИЯН ИВАНОВ

1675
Няма да имаме правителство, докато лагерът на промяната не промени подхода си

19.01.2023

ДИЯН БОЖИДАРОВ

3117