Quantcast
Нинова отрече да е заровила томахавката с Гергов | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Нинова отрече да е заровила томахавката с Гергов

Бившият шеф на червените в Пловдив поискал да се върне в БСП
2 165
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

"Томахавките" между Георги Гергов и Корнелия Нинова не са заровени, въпреки че преди ден бившият шеф на социалистите в Пловдив съобщи, че е имало помирителна среща преди 10-ина дни между двамата на магистралата край града. Гергов "поиска от мен две неща: да бъде възстановен като член на партията и аз да бъда водач на листата в Пловдив, където да се прегърнем с него и да "победим". От моя страна получи категоричен отговор - "не" и на двата въпроса. В резултат на това накара приближените си хора да напуснат листата за депутати и тя беше наредена служебно от Националния съвет", се казва в позиция на Нинова, разпространена от "Позитано" 20.

Шефката на БСП определя изказването на Гергов за срещата им като "манипулация" и че той е звънял "настоятелно" за провеждането й.

Разривът между Нинова и Гергов започна в началото на годината, след като червеното ръководство взе решение да предложи изключването на пловдивския бизнесмен и лидер на градската партийна организация. Мотивите бяха формални - "грубо нарушаване на уставни норми, касаещи задълженията на партийните членове". Последва шумен скандал между "Позитано" 20 и пловдивските социалисти, които дори обвиниха Нинова в "Гьобелсов подход". Въпреки това тя надделя и на неприсъствено заседание, пленумът изключи Гергов от соцпартията. Миналата седмица пък БСП-Пловдив не успя да нареди листата с кандидати за депутати, тъй като всички номинирани си направиха отводи и затова се наложи пленум да ги определи служебно.

Още

Очертава се люта битка за пенсиите в новия парламент

25.07.2021

Обновена

12130
Манолова догони Нинова и с парите за деца

23.07.2021

2510
БСП ще реши за правителството, след като ИТН обяви министрите

25.07.2021

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

4034