Quantcast
Гергов и Нинова се помиряват на магистралата край Пловдив | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Гергов и Нинова се помиряват на магистралата край Пловдив

7 205
 Снимка: Архив

Бизнесменът и бивш член на БСП Георги Гергов отхвърли в предаването „120 минути“ на bTV твърденията, че той стои зад отказа на пловдивската структура на БСП да излъчи кандидати за депутати за изборите. Според него той не е неформален лидер на местната структура на партията. Гергов разказа за интересна среща с Корнелия Нинова. 

„Връщах се от Македония, когато ми се обади Корнелия Нинова и пита: „Жоро, къде си?“. Аз ѝ отговорих, че съм в Македония на лов, а тя отвърна: „Абе, държавата гори, а ти си на лов. Искам да се видим“. Този разговор беше преди 10-15 дни. На другата вечер тя се връщаше от Хасково и ми вика: „Жоро, прибирам се от Хасково, може ли да се видим на магистралата“, а аз отвърнах: „Абе, влез в Пловдив, ела да се видим“. Тя отказа, защото бързала. Видяхме се на магистралата, в аварийната лента, в нейния бус и говорихме 40 минути“, разказа Гергов.

По думите му са коментирали доста теми. Според него лидерът на БСП Корнелия Нинова е била променена. Коментира, че за това говори фактът, че е намерила сили да говори с Георги Първанов, Румен Петков.

„Нинова поиска това, което не можеше да се случи – водач на листата да бъде Иво Христов, тъй като ние му гласувахме доверие предният път да води той, а той отстъпи на Корнелия. Ръководството на партията в Пловдив смяташе, че вече те трябва да си наредят листата и аз ѝ го обясних, казах ѝ да остави момчетата и момичетата да работят. Тя се съгласи“, обясни бизнесменът.

На въпрос „Какво е причинило разривът в отношенията му с Нинова?“, Гергов отговори: „Два остри камъка не могат да мелят брашно. От един край сме, тя – от Крушовица, аз – от Борован, и сме еднакви. Ние сме семейни приятели от много години, но се разбрахме кой колко пари прави и кой колко струва, когато се сблъскаха партийните интереси“.

Още

Петков очаква кабинет до края на следващата седмица

03.12.2021

Обновена

1999
Частният тунел в Пловдив отива в прокуратурата

30.11.2021

3309
Крум Зарков: Нинова се опитва да ме обиди с “джендър”

28.11.2021

12312