Quantcast

Медия без
политическа реклама

МВР предотврати сватба с 350 гости в Монтанско

Полицията арестува мъж в нетрезво състояние за нарушаване на домашната карантина

15 Март 2020Обновена
Илияна Кирилова

Сватба с 350 гости е била спряна от полицията във Вълчедръм, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. Сватбарите щели да празнуват вчера въпреки въведеното извънредно положение в страната и наложените от властите строги противоепидемични мерки, основната от които е да няма събирания на много хора на едно място. Полицията не е позволила това да стане.

През вчерашния ден полицаи от Монтанско са проверили и няколко сигнала за работещи увеселителни заведения и кафенета, но те се оказали фалшиви, уточниха още от ОДМВР в Монтана.

В друг град от северозападната област - Чипровци, пък беше арестуван мъж за нарушаване на домашната карантина. От областната дирекция на МВР съобщават, че той бил засечен да се разхожда навън, макар че скоро се е прибрал от работа в Италия.

Срещу нарушителя, който не е бил трезвен, е образувано досъдебно производство за неспазване на карантината. Общо 87 души са под домашна карантина в Монтанско. Те са се завърнали от Италия през последните дни.

Същевременно от вътрешното министерство съобщиха, че съвместни екипи на МВР и РЗИ София-област започват масови проверки в курортния комплекс Боровец. Ще бъдат проверявани хотели, ресторанти, барове и кафенета. Инспекциите са във връзка с усложнената епидемична обстановка и въведените от министъра на здравеопазването противоепидемични мерки на територията на България.

Кризисният щаб в община Банско пък поиска да бъде преустановено посещението на всички търговски обекти на територията на пиринския курорт, в т. ч. фризьорски и козметични салони.

От щаба искат всички хранителни магазини, аптеки, бензиностанции, банкови и застрахователни офиси да спазват строго определените санитарно-хигиенни условия. В противен случай ще бъдат предприети всички необходими законови мерки за преустановяване на дейността им. Гражданите и гостите на Община Банско да преустановят всички групови форми на дейност и мероприятия и да спазват определените от Националния оперативен щаб санитарно-хигиенни изисквания.

"Всички собственици, управители и работещи в хотелиерския бранш да предприемат всички необходими мерки за неприемане на нови туристи, а настанените в момента да бъдат запознати и задължени да изпълняват мерките, определени от Националния оперативен щаб. Да бъде ограничено свободното движение извън хотелските комплекси и места за подслон на пребиващите в тях гости. Препоръчваме да бъдат предприети мерки за предсрочно прекратяване престоя на гости на хотели и места за настаняване!", се казва в призива на Кризисния щаб в община Банско, който е подписан от кмета Иван Кадев.

Ключови думи:

МВР, сватба, коронавирус, COVID-19

Още по темата