Quantcast
МВР наложи глоби за 4 милиона лева за разходки в парка | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

МВР наложи глоби за 4 милиона лева за разходки в парка

Снимки във Фейсбук вкараха в ареста мъж, нарушил карантина
Обновена
9 812
 МВР

Министерството на вътрешните работи е наложило глоби на обща стойност 4 млн. лв. за разходки в паркове и градини. Близо 800 акта, всеки на стойност 5000 лв., са издадени от МВР, съобщи БНР. Около 370 са досъдебните производства у нас заради нарушена карантина. Най-често става дума за хора, които са напуснали адреса си, въпреки че имат забрана за това. 

Днес снимки в социалните мрежи доведоха до вкарването в ареста на мъж от Варна, който е нарушил карантината си. Золфи В. заминал за Великобритания на 13 март тази година, за да си търси работа, и се завърнал на 23 март с полет от летище Лутън след неуспешен опит да си намери поминък, разказва в официално съобщение варненската прокуратура.

На варненското летище той попълнил предписание за поставянето му под карантина като пътник, който се завръща от рискова страна. Посочил, че ще пребивава по време на ограничението на адреса на своя приятел. Вместо домашна изолация 21-годишният обвиняем обаче напуснал дома на приятеля си. Брат му започнал да го издирва, но след като не успял да го върне на посочения адрес, подал сигнал на тел. 112.

По време на отклоняването от карантинните мерки Золфи В. прикачвал снимки в профила си във фейсбук, които доказват, че не е на посочения в предписанието адрес, твърди прокуратурата.

След като бил издирен от полицията, Золфи В. е задържан с постановление на прокурор в Районната прокуратура във Варна за срок до 72 часа в ареста. Прокуратурата ще внесе искане във Варненския районен съд за определяне мярка за неотклонение „Домашен арест“ за първия задържан в града обвиняем за неспазване на карантината. Само преди дни арестуван по обвинение за нарушаване на правилата на карантина беше арестуван в София. Преди седмица в Разлог пък бе задържан, но само за 24 часа, бизнесменът Владимир Каролев. При него едно от обвиненията също е свързано с нарушаване на правилата на картината.

Междувременно прокуратурата и МВР арестуваха 8 човека, които са отправили заплахи срещу жена, търсеща кръв в района на Националния кръвен център в София. ВСофийска районна прокуратура е образувала досъдебно производство за отправени заплахи срещу гражданин, нуждаещ се от кръводаряване за свой близък. В репортаж на национална телевизия, излъчен на 30.03. 2020 г., са били изнесени данни за действия на непознати лица в района Националния кръвен център.

Прокуратурата и служители на СДВР, са установили лицата, участващи в излъчения материал. В хода на разследването е била изяснена самоличността на двама от тях. В сутрешните часове на 31.03.2020 г. са били открити и задържани още шест лица, за които са налице доказателства, че са се опитвали да предоставят кръв срещу заплащане на нуждаещи се лица пред Националния кръвен център.

Прокурор е привлякал към наказателна отговорност на А.Р., Ц.С., К.З., М.Р., С.С., Н.С., К.К. и С.Р.. Повдигнато им е обвинение за нарушаване на правила за вземане и предоставяне на тъкани (кръв), като деянието е извършено с користна цел. Участниците в репортажа - Ц.С. и Н.С., са били привлечени в качеството на обвиняеми и за принуда.

 Всички са задържани за срок до 72 часа, след което Софийска районна прокуратура ще внесе в съда искане за определяне спрямо тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Въпреки че обвиняемите не са осъждани, мотив за искането за вземане на най-тежката мярка за неотклонение е изключително високата обществена опасност на деянията на фона на усложнената епидемиологична обстановка в страната и обявеното извънредно положение, съобщава прокуратурата.

Неизвестни разбиха и ограбиха склад в село Долно Сахране и откраднаха противогази, респиратори и маски, съобщават в същото време от ОДМВР-Стара Загора. На 31.03.2020 г. в Участък - Павел баня при РУ - Казанлък e получено съобщение, че за времето от месец януари 2020 г. до настоящия момент е разбит склад, съдържащ лични защитни средства, в с. Долно Сахране, общ. Павел баня, собственост на Община Павел баня. На място е установено, че е взломена част от дървена врата и от склада липсват неустановено към момента количество противогази, филтри за противогази, респиратори и маски.

 

ПРОКУРАТУРАТА И МВР С МАСОВИ ПРОВЕРКИ НА АПТЕКИ И СУПЕРМАРКЕТИ

Несъответствия между касова наличност и фискална памет, извършване на продажби на лекарствени продукти от лица без необходимо образование и липса на цени върху изложените артикули са пък част от откритите нарушения при наредeна от прокуратурата проверка на аптеки в София. Акцията е по разпореждане на Софийска градска прокуратура. В нея са участвали МВР,  Столична регионална здравна инспекция, Комисия за защита на потребителите, Национална агенция за приходите. Във фокуса им са били търговските обекти от аптечна мрежа, складови бази и дрогерии.

В рамките на проверката на територията на столицата са били проверени 38 аптеки. Контролните органи са съставили 12 акта за административни нарушения и са издали 8 предписания. 

Прокуратурата в Благоевград пък е организирала масирана проверка на супермаркети и търговски обекти, места и мероприятия, на които се събират множество хора, както и лица, поставени под карантина. Проверката е била на територията на Благоевград, Гоце Делчев, Петрич, Разлог и Сандански.

Проверени са били 345 търговски обекта, 126 места и мероприятия и 1833 карантинирани лица. Районна прокуратура – Благоевград е съобщила за констатирано нарушение в супермаркет - предлагат се неопаковани храни (хляб и тестени закуски). След издадено предписание посочените продукти са били опаковани индивидуално. Сред други нарушения в няколко търговски обекта и предприятия в Благоевград са неоразмерено с указателни табели за чакащи клиенти външно пространство, липса на информационни табели, неспазване на реда за провеждане на дезинфекция. Прокуратурата в Петрич е издала предписания за извършване на дезинфекция и спазване на необходима дистанция между клиенти в няколко търговски обекта.

30

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Мошеникът, който щеше да ни води Мик Джагър, отива в затвора в САЩ

19.10.2020

1564
Гешев отиде в Горна Оряховица за разбита нарколаборатория

18.10.2020

Обновена

3888 39
Кметът на Благоевград се опълчи на НОЩ

16.10.2020

3919 12

Коментари

БАСТЪР
снимка на БАСТЪР

Тука един защитаваше дребния бизнес.

 

 

 

ЗАЩО няма  Държавни аптеки?

аз знам де  защото ще фалират останалите.

Но пък при болниците е обратното..

sega_reader

Същото е и с банките.

Ако БНБ извърва дейността на търговските банки, но с народни лихви, тя ще е предпочитана, а после може и да остане единствената. Затова и не и се позволяват такива волности в ползу роду.

YMCA

38 аптеки. Браво. А останалите 962 аптеки в София? 

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Прибират си рестото от създадената от властите паника и каширана от аптекарите.

S luncho6
снимка на S luncho6

>>><<<
В аптеките трябва да се влиза с маска
. Най-добрите маски се получават от стари сутиени 2 бр от един. Чашката на сутиенА ЗАПАЗВА  ВИБРАЦИИТЕ И УЮТА НА НОСИТЕЛЯ  и ги предава на потребителя на маската, като това усилва предпазната сила на маската средно с 98%.

 

inventus

И от кюлоти става. От старите модели. Предпазват цялото лице. Новите т.н. "прашки" или "говнорезки" не са подходящи.

Васик

Прокуратурата е издала предписания за дезинфекция? Явно прокуратурата много се е развила през последните седмици. Гениален ход е да се извършват проверки на аптеките и магазините точно в момента, в който те са единственият източник за оцеляване на хората, които не са депутати и министри. 

скайспирит

После да не се чудите защо кварталната аптека е сложила бележка - "В отпуск сме до края на извънредното положение."

lalluger

Отпуск по време на жътва? Едва ли!

Sir Mano

Абсурд! Големите вериги аптеки спазват някакви стандарти и поддържат прилични цени, но доста от малките, еднолични аптеки в момента жестоко злоупортебяват. Омерзен съм от аптека Детелина, където ми продават обичайните лекарства на двойни цени! Отидох там, защото пред аптеката, която обикновено ползвам има опашка като пред Фантастико, но това е грешка, която повече няма да направя!

Гиди гнусни спекуланти!

Danibus

Задача без жокери към прокуратурата: Кой е най-големият източник на паника в страната.

Илиан Мавров156...

В момента дава пресконференция във ВВМИ.8.05 ч. 02.04.2020

Калпазанче

Защо се чудите? Трябва да се сплашват "честните" частници. Кютекът понастоящем е в ограничени размери за популацията 80%-ници; Третия щаб демострира яко бачкане ползу роду, не си играе на шикалки!

Каубой
снимка на Каубой

Золфи! Хубаво Българско Име!

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Съдейки по името му, Золфи е норвежец.Рус, със сини като океана очи, и рижава брада.От стар викингски род, обитаващ красив малък фиорд.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Може.На галено от Золфикар.Мечат на последният праведен халиф-Али.Много популярно име при арийците.

wreckage
снимка на wreckage

Министерството на вътрешните работи е наложило глоби на обща стойност 4 млн. лв. за разходки в паркове и градини. Близо 800 акта, всеки на стойност 5000 лв., са издадени от МВР, съобщи БНР. 

щабът треа да фкара и издадените актове ф свотката за коронавируса. Пример:

Днеска толкова и толкова граждани дадоха положителен тест за коронавирус, толкова и толкова граждани дадоха фира и на толкова и толкова граждани беха съставени актове за 5000 лв.

Интересно кво стаа с кривата на актовете, дали пофтаря кривата на разпространението, по-полегата ли е, или по-стръмна и кви мерки треа да земе държавата, за да я направи по-поносима за системата на МВР.

Може би некво дистанциране на полицаите од парковете и градинките ще облекчи положението, де да знам.

 

 

Илиан Мавров156...

Моля,виж там В и Ф и Т и Д кога се употребяват! 

Иначе за разсъжденията ти👍.

PlaNed
снимка на PlaNed

При такива "приходи" нима има нужда и от още кредити?

ppipi7766

Проверени са били 345 търговски обекта, 126 места и мероприятия и 1833 карантинирани лица. Районна прокуратура – Благоевград е съобщила за констатирано нарушение в супермаркет - предлагат се неопаковани храни (хляб и тестени закуски). След издадено предписание посочените продукти са били опаковани индивидуално. 

Треябваше и армията да включат.

По-бързо щяха да опаковат баничките.

Тия всичките като предна фронтова линия ще вземат + хилядарка към заплатите.

Десетките хиляди касиерки по магазините ще получат един ... нищо че са на по-опасно място по цял ден от фуражкомислещите.

Stern

От Золфи ще си приберете ли глоба? Изобщо тези налагани глоби плащат ли се? От българите, де. Ясно е, че герб-електоратът са над тези неща.

И да попитам - депутатите ще бъдат ли 14 дена карантина, след като са били около заразен? Или за тях правилата пак не важат?

slavabg

 

 

„Няма да има война, но ще има такава борба за мир, че няма да остане камък върху камък“

 

https://m.fakti.bg/mnenia/460774-borbata-sreshtu-koronavirusa-i-patat-kam-prekrasnia-nov-svat

 

Успокояващо е, че все още някой обръща внимание на сигналите и не се страхува да алармира!

 

Свободата ни е под-въпрос!

lalluger

Значи суверенната държава ще бъде лукс. Както според мен е и сега. В името на други ценности.

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...4 милиона лева глоби...

 

...от които ще съберат най-много 15 хиляди лева...повече от трима мазохисти не предвиждам да има сред глобените 800...

 

...относно маските...да споделя опит да помогна на който не му се ходи да търси маски...тъкмо жената уши 4 маски вчера сутринта  за половин час за цялото фемили и те взеха, че отмениха забраната...не можем да им насмогнем на идеите на кризисния щаб...

...маските ги напрвихме от един стар черен клин на дъщерята изрязохме 4 двойни парчета с размер 12 см на 11 см. Жената ги уши двойните парчета по ръбовете с шевната машина а ластиките взехме от стар черен сутиен...и сега имаме 4 черни маски...

...между другото днес едната маска ми свърши работа, защото заваля сняг и маската свърши иделна работа вместо шал докато карах колелото....пази лицете перфектно от снежинките...викам си...глей ко нещо...за първи път да изляза от вкъщи с маска и тя да ми потрябва...решил съм да си я нося като влизам в закрити обекти да я слагам или ако е лошо времето за колелото...върши работа...днес за пръв път нося маска и забелязах, че навсякъде където влязох, в пощата, в общината, в магазина хората срещу мен са много по-спокойни като съм с маска...досега усещах някакво напрежение в хората докато комуникирах...а сега са спокойни...за носене на закрито са удобни...

Begemot
снимка на Begemot

Золфито нарушил карантината, глобен. Прочетох къде е карантиниран - ами при приятеля си си, при здрав човек.  За който няма карантинни ограничения.Ако Золфито е евентуално болен ( в което е смисълът на всяка карантина), защо не го изолират някъде сам, в болница, в хоспис, ами го оставят да живее при приятеля си, където живеят сигурно още десетина такива? И що ще брат му там? И само той ли?

vasilevil

След отмяната на заповедта за маските днес над 90% процента носеха такива.Направо се очудих.

peniko

Нема страшно - от глобите ще избият новия държавен кредит .... А инак то било да за сигурността и запазване здравето на населението.

karlson ot danoto

Една идейка за органите - така и така са си свършили задълженията да закопчаят търговците с живот да бъдат така добри и на тези осмината да сложат по една глобичка от 5 к. поне бюджета да се пълни и от паразитите, а не само от брашнения чувал.

Shintoabe new
снимка на Shintoabe new

Абе дали от ковида, ама много правописни грешки бе! /Изключвам рекиджа, естествено/

wreckage
снимка на wreckage

ас не правя грешки. Праописът ми е обрасцоф.

Влез или се регистрирай за да коментираш