Quantcast
Мустафа Карадайъ се подигра с Кирил Петков в парламента | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Мустафа Карадайъ се подигра с Кирил Петков в парламента

Водачът на ДПС предрече, че страната ще се превърне в монархия, управлявана от „цар Киро“
27 537
 БГНЕС
Мустафа Карадайъ

С резки упреци се нахвърли лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ върху премиера Кирил Петков в кулоарите на Народното събрание. Това стана, докато Карадайъ представяше поправките в Конституцията, предложени от движението.

Той нападна Петков, че е станал „рецидивист в нарушаването на Конституцията“, защото не спазва заложеното в основния закон разделение на властите. „Опитва се да се държи в изявленията си малко като монарх. Като цар. Цар Киро“, обяви Карадайъ.

В подкрепа на твърдението си той посочи плановете на управляващите за промени в държавната антикорупционна комисия КПКОНПИ, където, по думите му, ПП иска да сложи „свои хора“. Лидерът на ДПС описа конспиративен сценарий, според който реформите в областта на борбата с корупцията целят саморазправа с местната власт, за да може формацията на Кирил Петков да предизвика частични местни избори и да смени кметовете на ГЕРБ и ДПС. След което ПП ще предизвика и предсрочни парламентарни избори, за да елиминира и коалиционните си партньори, предрече водачът на ДПС.

„Тогава наистина ще заприличаме на монархия и ще си имаме цар Киро. Вече си имат и дворцови привички. Както цар Киро обяви, че ще оди пеша, така НСО-то му разнася храната из София, а първата му дама проверява дали плодовете, зеленчуците и салатите му са свежи. Това са кулоарните коментари“, насмешливо каза Карадайъ. А накрая предупреди, че по конституция България остава парламентарна република.

 

Още

Илияна Йотова: Президентът има "вина" за Кирил Петков

12.08.2022

1317
Кабинет след кабинет – мина върху мина
Съдът спря намесата на МС в плащанията на регионалното министерство

11.08.2022

1095