Медия без
политическа реклама

Министър Тагарев е против идеята за сливане на разузнаванията

22 Септ. 2023
Тодор Тагарев
Илияна Димитрова
Тодор Тагарев

Министърът на отбраната Тодор Тагарев се обяви против предложението на лидера на ДСБ Атанас Атанасов да бъдат обединени цивилното и военното разузнаване в единна разузнавателна служба.

"Военното разузнаване работи изключително добре и е много важна структура на системата на Министерството на отбраната. Не виждам как може бъде извадено от министерството", коментира днес министър Тагарев, цитиран от БТА.

Тагарев обясни, че е в ежедневен контакт с ръководството на военното разузнаване, заради  войната, която е толкова близо до границите на страната ни.

"Вариантите, които ще потърсят депутатите, трябва да осигурят функциониране на тази част от разузнавателните ни структури в интерес на отбраната, армията и министъра на отбраната, без значение кой е той", каза още Тагарев.

Бойко Борисов и Делян Пеевски също се обявиха срещу идеята за обединяване на разузнавателните служби, въпреки че няколко дни по-рано Атанасов заяви, че го подкрепят. В резултат на това съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов подаде оставка като председател на парламентарната комисия за специалните служби и СРС.

Изненадващ ефект имаше подадената оставка от съпредседателя на ПП-ДБ Атанас Атанасов като председател на парламентарната комисия за специалните служби и СРС.

 

Още по темата