Quantcast

Медия без
политическа реклама

Мика Зайкова: Народът вече няма да ни чака

"Аз пак съм най-старото нещо и трябва да откривам", шегува се депутатът от ИТН за старта на новия парламент

20 Юли 2021Обновена
БГНЕС
Мика Зайкова при откриването на първото заседание на предишното Народно събрание.

"Аз пак съм най-старото нещо и ще трябва да откривам. Нямам още подготвена реч. Народът вече няма да чака, а работа ни чака много. Да, изборите са демократична процедура, ама народът май му омръзна вече да ходи на избори... Да се надяваме на здравия разум". Така 79-годишната Мика Зайкова, избрана за депутат и в 46-ия парламент от "Има такъв народ" на Слави Трифонов, коментира пред БНР старта на новия парламент. В сряда тя ще открие отново първото пленарно заседание.

През април доайенката на парламента откри с прочувствена реч предишното Народно събрание, което просъществува рекордно кратко - около месец.

Ден преди началото на работата на 46-ото Народно събрание, парламентарните групи ще проведат днес заседания в партийните си централи. Ръководствата им се срещнаха вчера, за да обсъдят технически въпроси около дневния ред и разпределението на местата в пленарната зала. Заседанията ще се провеждат в сградата на пл. "Народно събрание".

От вчера текат и консултации за номинациите за председател на парламента. Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов коментира, че към момента ПГ няма своя кандидатура за поста. От "Има такъв народ" засега мълчат по въпроса, но се очаква отново да издигнат Ива Митева, която оглавяваше и 45-ото Народно събрание. От ГЕРБ, която е с втората по численост група в НС, ще предложат Росица Кирова за зам.-председател на НС. От "Изправи се! Мутри вън!" обявиха, че ще номинират за зам.-шеф на парламента Татяна Дончева, която изпълняваше същата функция и в предното НС.

Още по темата