Quantcast
Мика Зайкова: Народът вече няма да ни чака | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Мика Зайкова: Народът вече няма да ни чака

"Аз пак съм най-старото нещо и трябва да откривам", шегува се депутатът от ИТН за старта на новия парламент
Обновена
8 086
 БГНЕС
Мика Зайкова при откриването на първото заседание на предишното Народно събрание.

"Аз пак съм най-старото нещо и ще трябва да откривам. Нямам още подготвена реч. Народът вече няма да чака, а работа ни чака много. Да, изборите са демократична процедура, ама народът май му омръзна вече да ходи на избори... Да се надяваме на здравия разум". Така 79-годишната Мика Зайкова, избрана за депутат и в 46-ия парламент от "Има такъв народ" на Слави Трифонов, коментира пред БНР старта на новия парламент. В сряда тя ще открие отново първото пленарно заседание.

През април доайенката на парламента откри с прочувствена реч предишното Народно събрание, което просъществува рекордно кратко - около месец.

Ден преди началото на работата на 46-ото Народно събрание, парламентарните групи ще проведат днес заседания в партийните си централи. Ръководствата им се срещнаха вчера, за да обсъдят технически въпроси около дневния ред и разпределението на местата в пленарната зала. Заседанията ще се провеждат в сградата на пл. "Народно събрание".

От вчера текат и консултации за номинациите за председател на парламента. Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов коментира, че към момента ПГ няма своя кандидатура за поста. От "Има такъв народ" засега мълчат по въпроса, но се очаква отново да издигнат Ива Митева, която оглавяваше и 45-ото Народно събрание. От ГЕРБ, която е с втората по численост група в НС, ще предложат Росица Кирова за зам.-председател на НС. От "Изправи се! Мутри вън!" обявиха, че ще номинират за зам.-шеф на парламента Татяна Дончева, която изпълняваше същата функция и в предното НС.

Още

ИТН са готови да пробват със собствен кабинет

25.06.2022

7718
Парламентът произвежда само брак и скандали

25.06.2022

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

873
Макрон: Упражнихме много силен натиск върху България

24.06.2022

2673