Quantcast

Медия без
политическа реклама

Крадците от Разградско вдигнали стобор с отрязаните знаци

Полицията спипа вандалите, след като тръгнали да развалят оградата, уплашени от медийния шум

11 Март 2021
Илияна Кирилова

Криминално проявени баща и син от село Стражец са задържани за кражбата на пътни знаци в Северната индустриална зона на Разград, съобщиха от Областната дирекция на МВР. По-рано от Агенция пътна инфаструктура сигнализираха, че вандали са отрязали с ъглошлайф 20 знака и са ги отмъкнали в неизвестна посока. Оказва се, че крадците са използвали "материала", за да оградят имот в родното си село. 

Липсата на крайпътната сигнализация била установена от служители на АПИ по време на обход на учасъка между завода "Амилум" и бившата база "Агро Гос". Изрязани и задигнати били десет стоманени стълба с монтирани върху тях 18 пътни знака. След два дни работа по подадения сигнал криминалистите от  Разград спипали извършителите, които вече били "усвоили" открадния метал -  за ограда на имот в село Стражец.  След като медиите гръмнаха за посегателството, двамата селяни се уплашили и започнали да развалят стобора с идеята да укрият откраднатите елементи. Точно това ги издало.

Бащата на 59-годишна възраст има 13 регистрации за кражби и хулиганства, а 34-годишният му син е с пет прояви за кражби, телесни повреди и отвличане. В момента се намира в изпитателен срок на постановена присъда за последното си деяние. Предстои прокуратурата да ги привлече като обвиняеми за крупната кражба, с която са нанесени щети за близо 5000 лева на държавата, посочват от  на МВР- Разград.

 

НАПАСТ

През миналата година крадци, вандали, некадърни и невнимателни шофьори са отмъкнали и изпочупили 1269 пътни знака, сочи печалната статистика на Агенция "Пътна инфраструктура".  Щетите на територията на цялата страна надхвърлят 600 хиляди лева”, обяви инж. Людмил Янев, шеф на областното поделение на АПИ в Разград.


 

Ключови думи:

пътни знаци, АПИ, кражби

Още по темата