Медия без
политическа реклама

Константин Бачийски: ПП отиват сами на избори

Депутатът определи като прибързана реакцията на Нинова за руските дипломати

29 Юни 2022Обновена
БГНЕС

Партия „Продължаваме промяната“ най-вероятно ще се яви самостоятелно на изборите, които се задават. Това стана ясно от участието на депутата от ПП Константин Бачийски в предаването „Денят с Веселин Дремжиев“.

Според него явяването самостоятелно на всички парти и движения, организирали протестите срещу статуквото на ГЕРБ и ДПС, е, за да има предвидимост у избирателите. По думите му, преди евентуалните избори може да се подпише споразумение, че след влизането в парламента партиите срещу статуквото ще направят коалиция. „Причината (за явяването отделно - б. р.) е, че всяка формация има определен тип гласоподаватели, които харесват едни, но други - не“, каза той. Според него,

 

коалиция „Митрофанова“ не е изключена,

 

но не и в този парламент, а можели да се пробват в следващия.

На въпрос дали е възможно второ правителство на партията, от която той е депутат, Бачийски отговори колебливо. „Продължаваме разговори с депутати, които са срещу мафията и има оптимизъм. Не се ли успее, се отива на изборите. Сега, след реакцията на БСП за руските дипломати обаче ми е трудно ми е трудно да преценя точно. След няколко дни може би нещата ще се изяснят и смятам, че реакцията днес на Корнелия Нинова беше прибързана и беше предназначена основно за избирателите на нейната партия“, поясни депутатът от ПП.

Относно изгонването на руските дипломати Бачийски поясни, че на закритото заседание са се чели докладите на нашите специални служби за нерегламентираната дейност у нас на руснаците, застрашаващи националната ни сигурност, както и за рисковете за България от войната в Украйна. Депутатът поясни, че само една част от изгонените са дипломати, уличени в шпионаж, а останалите напускат, за

да бъде реципрочна бройката на служителите в посолствата и консулствата на двете страни.

„България е суверенна държава и трябва да покажем, че можем да отстояваме нашата независимост. Реално Руската федерация прокарва своята политики не само с шпионаж, а и с икономическите лостове, с които разполага. Интересите на Русия, свързани с енергетиката не са единствените, предизвикали за свалянето на кабинета на Кирил Петков, а има с вътрешни проблеми, като например ГКПП „Капитан Андреево“, смята Константин Бачийски.

Още по темата