Quantcast

Медия без
политическа реклама

Коледно чудо - в София мият основни булеварди

Чистотата се отсне най-напред в квартала на кмета Фандъкова

26 Дек. 2022
26 декември, миене не на основни булеварди, а на улица в "Манастирски ливади".

В град, който разчита почти изцяло на сухото метене с метли, всяко миене на улици е голяма новина. Така стана и с новината, че Столичният инспекторат е възложил на фирмите по чистотата в София да измият основните булеварди. Повод са благоприятните условия и нетипичните положителни температури за това време на годината.

Създадена е организация за измиване на входно-изходни булеварди в столицата. Предвид намаления трафик екипите ще работят през деня, а миенето ще се извършва с автоцистерни. През днешния ден екипите мият пътните платна на бул. „Т. Каблешков“ и на  бул. „Ботевградско шосе“ . На 27 декември е предвидено миене на пътните платна на бул. „Ботевградско шосе“, както на бул. „Царица Йоана“ , бул. „Цар Борис III“ и бул. „Васил Левски“, съобщават от Столичната община.

Въпреки че в съобщението става дума за миене на основни булеварди, снимката, с която се доказва тази дейност на сайта на общината, е всъщност от улица в "Манастирски ливади", където живее и кметът Йорданка Фандъкова. Това повдига въпроса дали някои софиянци не са по-заслужили за коледни подаръци от чистотата спрямо останалите. Надписите на кадъра показват, че снимката е от днес по обяд.

Още по темата