Медия без
политическа реклама

Кметът на Ахелой е бил задържан след гонка с полицията

Иван Георгиев отказал да бъде тестван за алкохол

19 Дек. 2021
Илияна Кирилова

Кметът на Ахелой Иван Георгиев е бил арестуван след гонка с полицията, съобщи бургаското издание Флагман.бг. 

От МВР обясниха пред "Сега", че в късния съботен следобед докато патрулирали, служители районното управление на МВР в Поморие се разминали с криволичещ автомобил, управляван от кмета. Последвали го, подали звуков и светлинен сигнал за спиране, но кметът не се подчинил и след кратко преследване автомобилът е спрян на улица в Ахелой.

Кметът отказал да предостави документи за самоличност, както и да бъде тестван за употреба на алкохол. Разбирайки, че ще бъде задържан от полицейските служители, той заявил, че има сериозни болки в областта на корема, което наложило отвеждането му в бургаската болница. Първоначално е прегледан от лекар в спешното отделение, след което поискал да го прегледа хирург. Назначили са му ехограф, където чакали близо два часа. После прегледалия го хирург заявил, че не открива нищо обезпокоително и поискал да му вземе кръв за пълно изследване. Кметът тогава се почувствал добре и отказал всякакви последващи прегледи. Отказал е и да подпише всички съставени му актове - за неподчинение на полицейско разпореждане и за отказ от тестване за употреба на алкохол, включително и заповедите за задържане. Около 22 ч. е освободен от РУ-Поморие.

Часове по-късно от "Флагман" се свързали с Георгиев. "Добре съм. Няма нищо вярно в това, което казвате. Сега съм си вкъщи, цял ден си бях у нас", заявил кметът по телефона.

Кметът на Ахелой няма как да бъде принуден да даде проба за алкохол, ако не желае. Заради това ще му бъде отнета книжката за две години и ще бъде глобен с две хиляди лева, но няма пречка да остане на поста си. "Ако бе тестван и дрегерът бе отчел над 1,2 промила, рискуваше да бъде осъден, макар и условно, и мандатът му да бъде предсрочно прекратен. В подобна ситуация преди време попадна и кметът на Пазарджик Тодор Попов", припомня Дир.бг

Ключови думи:

кмет, алкохол, Ахелой

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?