Quantcast

Медия без
политическа реклама

Каракачанов е готов на преговори с ДПС и БСП

Социалистите обаче искат предсрочен вот след приемане на машинно гласуване

21 Юли 2020Обновена
Илияна Кирилова
БСП твърдо иска предсрочни избори.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов изрази готовност на преговори с ДПС и БСП по отношение на предстоящите промени в кабинета. "Дълбоко се съмнявам, даже съм убеден, че ДПС и БСП утре на власт няма да измислят нищо ново. Не ги чухме и по време на дебата. Но въпреки това съм готов с тях да седнем", заяви той, цитиран от БГНЕС.

Каракачанов коментира и предстоящата нова среща на коалиционните партньори. "Коалиционният съвет в четвъртък трябва да бъде много откровен и ясен. Трябва ясно да разпишем какво се случва конкретно в следващите осем месеца - какво се случва септември, какво се случва декември и до края на мандата. Промени в кабинета ще има - какви, ще обсъждаме", заяви още вицепремиерът.

БСП обаче показа твърдост в позицията си, че трябва да има предсрочни избори. "За нас управлението е изчерпано, а парламентът е делегитимен. Единствената задача, която трябва да изпълни, преди той да се разпусне, е да приеме машинното гласуване", заяви лидерът Корнелия Нинова. Тя нападна и ДПС - движението не искало да се изкажи при дебатите на вота на недоверие, защото чакало да види дали дали ще бъдат приети оставките на обявените за техни министри Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов. Нинова атакува и хвалбите за договореното еврофинансиране за България. "Това не е успех, а затягане на кранчетата и знак, че Брюксел иска парите да се харчат по чист начин. Ново правителство трябва да разпределя средствата", каза тя. 

 

ТАНКОВЕ

Каракачанов говори в Търговище, където изгледа изпитания на танкове Т-72, ремонтирани в завод "ТЕРЕМ - Хан Крум". "Това е част от амбицията, която сме си поставили: аз като министър, военното ръководство, командирите на видовете въоръжени сили - да модернизираме и да повишаваме боеспособността на българската армия. Освен вече сключения договор за новите бойни самолети, преговорите за нови бойни кораби за Военноморските сили и бойни машини за Сухопътните войски, се извършва ремонт на съществуващата техника. Специално на танковете, използвани от Сухопътните войски, подобен заводски ремонт не е правен от 10 години. Поддържат се и се ремонтират и основните бойни самолети, използвани от Военновъздушните сили. Намалява процентът на незаетите длъжности във Въоръжените сили, расте броят на кандидатите за военна служба. Моята амбиция е до края на този мандат да свършим толкова работа, колкото не е вършена в последните 30 години", изтъкна военният министър.