Медия без
политическа реклама

Караджов: ГЕРБ хвърлят пиратки за АМ “Хемус”

06 Февр. 2022
Гроздан Караджов
EPA/БГНЕС
Гроздан Караджов

Плащаме за строителството на АМ “Хемус”, защото сме подписали договори - това заяви пред БНР регионалният министър Гроздан Караджов.

Преди дни депутати от ГЕРБ попитаха в парламента защо продължават плащанията за АМ "Хемус" след като вътрешният министър Бойко Рашков нарича тези договори “престъплението на века”. Договорите са за 4 млрд.

“Тези договори са такива, но докато съдът не ги прогласи за нищожни или за унищожаеми, в двата случая ще има различни правни последици и различни, огромни рискове за държавата – в единия от случаите: когато са унищожаеми. Огромни рискове. Рискове, които достигат до 50% от горецитираните суми, не са за пренебрегване“, заяви регионалният министър.

"Не мога с лека ръка да подходя. Докато не се прогласят от съда тези договори, ние сме задължени да си плащаме всичко, което е реално извършено и актувано. Иначе ще бъдем ние неизправната страна и ще платим още 15% неустойка. Плащаме, защото ГЕРБ са ги подписали тези договори. Това е толкова просто и логично”, допълни още Караджов.

“Тук няма нищо сензационно. Това е пиратка, която се хвърли в парламента и звучи и изглежда атрактивно, но в нея няма никакво съдържание. „Прилича на някаква пиратка, която ти хвърлят в краката и ти се смеят, а тя само произвежда звук и дим, нищо повече. Това е тяхна грешка, за която ние продължаваме да плащаме, техни грехове”, посочи регионалният министър.

 

Още по темата