Медия без
политическа реклама

Съд е разрешил принудителна проба от арестувания прокурор

Вътрешният министър потвърди за задържането и обяви, че обвинителят се държал "буйно и арогантно"

10 Юли 2024Обновена
Илияна Кирилова

Съд е дал разрешение за принудително изземване на проба за сравнително изследване за алкохол и наркотици  от задържания по-рано в Равда прокурор от Районна прокуратура-Бургас, обяви прокуратурата. По-рано, в официално съобщение държавното обвинение, разказа, че арестуваният магистрат е отказал да бъде тестван с техническо устройство за установяване употребата на алкохол и наркотични вещества, като е отказал и предоставянето на кръвна проба.

Оттам потвърждават, че още сутринта в сряда, разследващ полицай от ОДМВР-Бургас е образувал досъдебно производство с първото действие по разследването, разпит на свидетел, за три престъпления - управление на автомобил с над 1,2 промила, след употреба на наркотични вещества и за противозаконно пресичане на орган на властта да изпълни задълженията си.

Извършени са разпити на свидетели, включително и на полицейски служители. Извършен е оглед на местопроизшествие. Лекият автомобил е иззет като веществено доказателство, твърдят още от прокуратурата.

Рано сутринта в сряда стана известно, че служители на бензиностанция в с. Равда са уведомили, че водач на лек автомобил вероятно е употребил алкохол. На място е отишъл полицейски екип, който установил, че шофьорът е прокурор към Териториално отделение-Несебър към Районната прокуратура в Бургас, съобщава БНТ. Той е отказал проба за алкохол и наркотици. За първи отказ законът предвижда той да остане 2 години без книжка и да плати глоба от 2000 лв.

Прокурорът е задържан в ареста в полицейското управление в "Слънчев бряг" за 24 часа.

"Рано тази сутрин е подаден сигнал от служители на бензиностанция в раойна на Равда затова че виждат човек в неадекватно състояние , а управлява автомобил. Колегите са реагирали много бързо и адекватно. Човекът се държи буйно и арогантно. Поради това, че се държи арогантно, към момента той е задържан. Предстои съгласуване със Софийска градска прокуратура и евентуално повдигане на обвинение", коментира по-късно министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Задържана е съдийка от Административния съд във Варна, която е буйствала в нетрезво състояние във II районно полицейско управление в града. Случаят бе потвърден от Софийската градска прокуратура.

Само преди дни стана известно, че е задържана и съдийка от Административния съд във Варна заради проба за алкохол. За нея бе обявено, че е буйствала в нетрезво състояние във II районно полицейско управление в града. Случаят бе потвърден от Софийската градска прокуратура.

Според наличната информация, тя е била уличена да кара в нетрезво състояние във Варна, а след това е буйствала в районното управление, в което е била задържана. Тя е била спряна за проверка, а дрегерът отчел 1,56 промила алкохол в кръвта ѝ. Жената е дала и кръвна проба, но по закон била задържана в районното, където се е държала непристойно.

Впоследствие Софийска градска прокуратура (СГП) обяви, че "наблюдава досъдебно производство във връзка с инцидент с магистрат от Варна с оглед изясняване дали е извършено престъпление от общ характер. Образувано е досъдебно производство с първо действие по разследването, което се води от следовател в Отдел „Следствен“ на СГП. Разследването се осъществява под ръководството и надзора на СГП, тъй като случаят касае магистрат.

Разпитват се свидетели, извършват се и други действия по разследване, ще бъдат назначени и необходимите експертизи с цел установяване на фактическата обстановка и дали е налице извършено престъпление от НК.

И до момента прокуратурата не казва какво е развитието на този случай. 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

прокурор, Несебър, проба

Още по темата