Медия без
политическа реклама

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов се оказа в Израел

Там той ще се срещне с висши представители на прокуратури от страни от ЕС и от САЩ

22 Яну. 2024
БГНЕС

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов е на работно посещение в Държавата Израел. Визитата е по покана на Министерство на правосъдието на Израел и ще се осъществи съвместно с ръководители и висши представители на прокуратури от страни-членки на Европейския съюз, Съединените щати и др., съобщават официално от държавното обвинение.

Предвидени са работни срещи с главния прокурор на Израел Гали Бахавар-Миара и с държавния прокурор Амит Айсман, както и с други ръководни представители на израелската прокуратура и службите за сигурност.

Версията на прокуратурата за взрива срещу главния прокурор предизвика много въпроси. Резерви срещу дадените обяснения за вида на взрива и професионализма на извършителите изразиха редица експерти.

Сред основните теми на разговорите ще са съвместните усилия на международната общност по противодействие на тероризма, разследването и изправянето пред органите на правосъдието на извършители на терористични актове, тяхното финансиране и организиране. Участниците в дискусиите ще отдадат почит към жертвите на терористичните атаки, осъществени от 7 октомври 2023 г.

В рамките на двудневното посещение и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов ще има среща и с представители на българската общност в Държавата Израел.

Няколко дни след като главният прокурор Иван Гешев се маркира от Ню Йорк, публикувайки в Туитър снимка пред българското консулство, прокуратурата прати и съобщение за визитата му.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Борислав Сарафов, Израел

Още по темата