Медия без
политическа реклама

И Пеевски направи лидерско обръщение към ДПС

Изявата идва ден след изявлението на Ахмед Доган

04 Яну. 2024
Илияна Кирилова колаж
Предстоят интересни време за ДПС, Делян Пеевски и Ахмед Доган.

Ден след като Ахмед Доган направи извънредно писмено обръщение към ДПС, предлагайки Делян Пеевски и Джевдет Чакъров за съпредседатели, с такова изявление излезе и Пеевски. Обръщението му към "приятели, депесари" идва навръх рождения ден на партията. Няма данни за подобна изява от Чакъров.

Пеевски не споменава Доган, нито пък сочи конкретен повод за изявата си. Но реално думите му вървят в контекста на казаното от почетния председател. Пеевски говори за нарушена връзка между партията и хората "през последните 10 години", за нуждата от ново начало. А и за геостратегическите предизвикателства пред България, два пъти подчертавайки евроантлантизма като кауза (което Доган вчера не спомена). В целия текст тече нишка, че Пеевски е поел личната отговорност да подобри нещата в ДПС, а на финала отново подчертава собствените си мисия и амбиция: "Защото най-хубавото предстои. Но за него трябва да се работи. И аз няма да се отклоня от тази отговорност. Вярвам във вас и нашата разумна сила да го направим заедно".

ДПС ще избира председател на национална конференция в края на февруари. Постът остана вакантен, след като Мустафа Карадайъ подаде оставка след местните избори. Пеевски обяви, че ще бъде кандидат, медийно се създаваше впечатление, че е безалтернативен. Ситуацията се промени вчера с намесата на Доган.

Обръщението на Делян Пеевски:

Обръщението на Ахмед Доган:

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган предложи в извънредно обръщение към структурите на ДПС партията да има двама съпредседатели и това да са Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.

 

Още по темата